Volledig scherm
Stockbd politie © BD

Man uit Oss (27) slaat en bespuugt politieagente in Tilburg

TILBURG/OSS - Een 27-jarige man uit Oss heeft maandagnacht een politieagente in het gezicht geslagen en bespuugd. De agente raakte hierbij gewond aan haar gezicht.

De 27-jarige Ossenaar benaderde agenten rond 22.45 uur op het Piusplein om hen iets te vragen, maar deed dit terwijl hij sprak met consumptie. De man kwam zo dicht bij een van de agenten staan, dat er werd gevraagd of hij afstand wilde nemen. De man weigerde en ging ook dichtbij een andere agent staan, waarna ook gevraagd werd om afstand te houden. De verdachte was het daar niet mee eens en pakte een dienstfiets van een van de agenten om die later tegen hen aan te gooien.

De agenten hielden de man aan, waarbij hij zich enorm verzette. Een agente kreeg meerdere keren harde vuistslagen tegen haar hoofd en werd in haar gezicht gespuugd. De betrokken agente raakte hierbij gewond aan haar gezicht en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Gedronken

Eenmaal op het bureau bleek dat de verdachte gedronken had. De man blies een waarde van 640 ugl, dat staat voor vijf à zes glazen alcohol.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.