Volledig scherm
PREMIUM
Ravage na ongeluk op A58 © Wijkagent Carolien Abrahams

Man veroorzaakte ongeluk op A58 onder invloed wodka en speed: 7 maanden cel geëist

BREDA - Vanwege een zwaar ongeluk op de A58 bij Moergestel is donderdag tegen een 32-jarige man uit Litouwen zeven maanden cel geëist. De man had naar eigen zeggen vier glazen wodka gedronken en in z’n bloed zat veel te veel speed. Naast de straf eiste officier van justitie Rob Rammeloo een rijverbod van drie jaar. 

Het ongeluk gebeurde op 12 augustus vorig jaar. Petras M. zou veel te hard hebben gereden over de snelweg. De verkeersongevallenanalyse kwam uit op een snelheid tussen de 152 en 204 kilometer per uur. Bij een verkeerslus is 160 kilometer per uur gemeten, al zou die meting niet betrouwbaar zijn geweest. M. reed tegen een auto aan met daarin een moeder en haar dochter. Die liepen meerdere breuken en een hoofdwond op. 

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.