Volledig scherm
Een roze pruik. Het is onduidelijk of de mannen uit Kaatsheuvel een pruik in dit model hadden. © Getty Images

Mannen met roze pruik en halve liter GHB vernielen ruit van man uit Alphen

ALPHEN - Een inwoner van Alphen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag de schrik van zijn leven beleefd. Een man met een roze pruik klopte in het holst van de nacht op het raam van zijn woning. De Alphenaar en zijn vriendin belden direct de politie. Niet veel later werden er twee mannen uit Kaatsheuvel aangehouden.

Zij hadden een halve liter GHB bij. De twee mannen (30 en 52) kwamen verhaal halen na een ruzie in de relationele sfeer, vermoedt de politie. De 33-jarige man uit Alphen heeft aangifte tegen hen gedaan.

Het incident vond plaats rond 4.25 uur 's nachts, op de Baronielaan in Alphen. De bewoner van het huis werd wakker gemaakt door zijn vriendin. Zij had iemand enkele keren hard op het raam aan de voorzijde horen kloppen.

Roze pruik

,,Hij keek naar buiten en zag een persoon met een roze pruik op in zijn voortuin staan en belde daarop de politie”, aldus de politie. ,,Vervolgens hoorde hij dat er hard op de achterdeur werd gebonkt en dat kort daarna een ruit kapot ging.”

Er werd hard geroepen dat de bewoner naar buiten moest komen. Zodra agenten ter plaatse waren, werd het tweetal aangehouden voor het vernielen van een ruit van een woning. Dat gebeurde in de omgeving van het huis. ,,Een van hen had een roze pruik bij zich”, weet de politie. ,,Het gaat vermoedelijk om een ruzie in de relationele sfeer.”

  1. Drankenhandel geraffineerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Drankenhan­del geraffi­neerd voor half miljoen opgelicht: Dongenaar hangt 2,5 jaar cel boven het hoofd

    Horecagroothandel De Monnik uit Oldenzaal werd op geraffineerde wijze opgelicht: met een fout rekeningnummer, een zogenaamde aandelenverkoop en de aankoop van kilo's goud. Op die manier gingen Benjo K. (44) uit Erica en Nicolaas S. (51) uit Dongen er volgens justitie met 468.000 euro vandoor. Tegen de mannen werd vrijdag twee en tweeënhalf jaar cel geëist. De Dongense vrouw van S. (52) hoorde vier weken tegen zich eisen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.