Volledig scherm
Martijn van Nieuwenhuyzen. Foto Robin de Puy © Robin de Puy

Martijn van Nieuwenhuyzen nieuwe directeur De Pont

TILBURG - Martijn van Nieuwenhuyzen is de nieuwe directeur van museum De Pont in Tilburg. Van Nieuwenhuyzen is sinds 1991 conservator van het Stedelijk Museum in Amsterdam. 

Hij organiseerde vele exposities en was van 1999 tot 2006 directeur van Stedelijk Museum Bureau Amsterdam, de vroegere experimentele projectruimte van het Stedelijk. In 2005 was hij curator van het Nederlands Paviljoen op de Biënnale van Venetië.Hij volgt vanaf 26 augustus Hendrik Driessen op, die eind juni met pensioen gaat na het museum dertig jaar te hebben geleid. 

,,De collectie is door Hendrik Driessen in de diepte ontwikkeld en het tentoonstellingsprogramma komt in nauwe samenwerking met de kunstenaars tot stand. Dat sluit aan bij mijn ‘artist driven’ praktijk", zegt Van Nieuwenhuyzen.  ,,Ik kijk er naar uit samen met het team een nieuw hoofdstuk aan de bijzondere geschiedenis van De Pont toe te voegen. Taco Dibbits, voorzitter van het bestuur van De Pont,  zegt: ,,Wij zijn ervan overtuigd dat hij ons prachtige museum in Tilburg op aansprekende wijze verder zal ontwikkelen.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.