Volledig scherm
Max met begeleider Ton Hendriks en raadslid Frans van Aarle. © Marion van Berkel

Max krijgt bootje, ligplaats en langere grijper

TILBURG - Elfjarige Max kan aan de slag met zijn missie om de Piushaven de schoonste haven te maken van het land. Hij krijgt de beschikking over een bootje, met ligplaats en een langere grijper om rommel van het water te vissen. 

Ondanks enige vrees voor precedentwerking, was de voltallige gemeenteraad maandagavond bereid de ‘jonge bioloog’de helpende hand te reiken. Max haalde anderhalve week geleden de landelijke tv toen het programma Vroege Vogels naar Tilburg kwam. In zijn missie om de Piushaven op te schonen slaagde hij er niet niet in met zijn grijpertje een gele plastic tas op te vissen.

Hulp Diamant-groep 

Een motie van Frans van Aarle (Lokaal Tilburg) om Max en zijn vaste metgezel Ton Hendriks beter te faciliteren, kreeg bijval van de gehele raad. Maar inmiddels had ook de Diamant-groep, die veel onderhoudswerk in en rond de haven doet, hulp aangeboden. Directeur Robert Bool heeft hem een bootje aangeboden om te gebruiken. ,,Wij zorgen voor de ligplaats en een langere grijparm", beloofde wethouder Berend de Vries (D66, Piushaven). 

Frans van Aarle greep vervolgens zijn momentje grijpen door Max en zijn begeleider symbolisch een vaartuigje aan te bieden.  

  1. Bestuurder van bij woningoverval in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’
    Update

    Bestuurder van bij woningover­val in Tilburg gestolen auto bekend bij politie: ‘Meld jezelf’

    TILBURG - De politie weet wie er achter het stuur zat van de auto die werd gestolen bij de woningoverval aan de Baden Powelllaan. Dat meldt een woordvoerder aan het Brabants Dagblad. De woning aan de Tilburgse straat werd in de nacht van dinsdag op woensdag overvallen door twee gemaskerde mannen. Zij vluchtten in een voertuig, dat later zwaar beschadigd werd teruggevonden in Oisterwijk.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (70%)
  • Nee (30%)
951 stemmen