Volledig scherm
Max met begeleider Ton Hendriks en raadslid Frans van Aarle. © Marion van Berkel

Max krijgt bootje, ligplaats en langere grijper

TILBURG - Elfjarige Max kan aan de slag met zijn missie om de Piushaven de schoonste haven te maken van het land. Hij krijgt de beschikking over een bootje, met ligplaats en een langere grijper om rommel van het water te vissen. 

Ondanks enige vrees voor precedentwerking, was de voltallige gemeenteraad maandagavond bereid de ‘jonge bioloog’de helpende hand te reiken. Max haalde anderhalve week geleden de landelijke tv toen het programma Vroege Vogels naar Tilburg kwam. In zijn missie om de Piushaven op te schonen slaagde hij er niet niet in met zijn grijpertje een gele plastic tas op te vissen.

Hulp Diamant-groep 

Een motie van Frans van Aarle (Lokaal Tilburg) om Max en zijn vaste metgezel Ton Hendriks beter te faciliteren, kreeg bijval van de gehele raad. Maar inmiddels had ook de Diamant-groep, die veel onderhoudswerk in en rond de haven doet, hulp aangeboden. Directeur Robert Bool heeft hem een bootje aangeboden om te gebruiken. ,,Wij zorgen voor de ligplaats en een langere grijparm", beloofde wethouder Berend de Vries (D66, Piushaven). 

Frans van Aarle greep vervolgens zijn momentje grijpen door Max en zijn begeleider symbolisch een vaartuigje aan te bieden.  

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.