Max ontvangt eindelijk eigen bootje om Piushaven schoon te houden

VIDEOTILBURG - De feestelijke overdracht van het zwerfvuilbootje aan de 11-jarige Max van Zon uit Tilburg, die samen met vriend Ton de Piushaven afvalvrij maakt, vond vrijdag eindelijk plaats. Het bootje is overhandigd door sociaal leerwerkbedrijf de Diamant-groep.

De 11-jarige Max trok er iedere vrijdagmiddag op uit om het vuil uit de haven te verwijderen. Echter had hij geen eigen bootje en was het altijd maar de vraag of hij het bootje van de gemeente kon gebruiken. Groen Xtra, onderdeel van de Diamant-groep, is sinds 1 januari dit jaar verantwoordelijk voor het schoonhouden van het gebied. ,,We vinden burgerparticipatie erg belangrijk, dus dit initiatief sluit mooi aan”, vertelt Linda Vink, communicatieadviseur van de Diamant-groep. Het bedrijf had al een bootje beschikbaar en besloot deze aan Max te schenken. ,,Bovendien hebben we gezorgd dat hij betere uitrusting, zoals nieuwe zwemvesten en een langere grijper, krijgt.”

Proosten

Volledig scherm
Proosten op het nieuwe bootje. © Alegria Ioannidis

Na een korte toespraak was het tijd om het ontvangst te vieren met een glaasje kinderchampagne. Het feestelijk openen van de fles ging echter niet zo gemakkelijk. Toen dit eenmaal was gelukt, werd er flink geproost en was het tijd om het nieuwe bootje uit te proberen. Er moest wel even uitgevogeld worden hoe de zwemvesten precies aan moeten, maar toen ze eindelijk aan waren konden Max en Ton een stukje gaan varen. 

Blije Max

,,Ik wil nog een rondje!”, roept Max met een brede glimlach. Hij is erg te spreken over het cadeau: ,,Hij vaart echt heel fijn!”. Ook zijn vrienden willen een stukje mee op de nieuwe boot, door middel van steen, papier, schaar werd het besluit genomen wie er het eerst mee mocht. 

Afval uit het water vissen zit er voor nu nog niet in, dat is het plan voor de grote vrijwilligersactie NLdoet op zaterdag. ,,Dadelijk ga ik eerst nog even lekker varen.”

Volledig scherm
Max en Ton testen de nieuwe boot. © Alegria Ioannidis

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.