Volledig scherm
De Tilburgse Mac. © Bas Vermeer

McDelivery: na de zomer gaat Tilburgse Mac thuisbezorgen

Woe 30 jan: Daar is ‘ie dan, de kers op de taart -  of augurk op de burger - voor ‘burger-city’ Tilburg: de McDonald's gaat na de zomer thuisbezorgen. Misschien zelfs al een paar maanden eerder. 

Na een proef in vijf grote steden, wordt het McDelivery-concept nu ook op andere plekken in Nederland uitgerold. Brabant is dit jaar voor het eerst aan de beurt. De McDelivery begint op twee plekken: in het centrum van Tilburg en Eindhoven. Vrijwel het gehele assortiment is te bestellen, behalve het Breakmenu en ijshoorns (die kunnen niet goed ingepakt worden).  

‘Erg succesvol’

Quote

Het luistert nogal nauw, want Franse frietjes verliezen snel hun tempera­tuur

Mac-exploitant Peter van den Dungen

 ,,In Groningen, qua studenten vergelijkbaar met Tilburg, is het heel erg succesvol”, vertelt de Tilburgse Mac-exploitant Peter van den Dungen. ,,We werken straks samen met bezorgers van UberEATS, dat zullen voornamelijk fietsbezorgers zijn. Via een automatisch systeem wordt ervoor gezorgd dat de friet pas wordt ingepakt als de bezorger bij ons binnen staat. Het luistert nogal nauw, want Franse frietjes verliezen snel hun temperatuur.”

Om klef voedsel te voorkomen, wordt er in een straal van 1,5 kilometer rond de centrumzaak bezorgd. Een minimum-bestelbedrag is er niet, maar er wordt wel geld in rekening gebracht voor het bezorgen. Bij andere restaurants is dat bijvoorbeeld 2,50 euro. ,,We gaan nog kijken hoe we dat in Tilburg vormgeven”, aldus Van den Dungen. 

Overigens kondigde de nieuwe concurrent Burger King - tegenover de Tilburgse Mac - vorig jaar meteen aan te gaan thuisbezorgen. Daar is dit geen reactie op. Van den Dungen gaf in 2017 al aan de hoop te hebben om snel met McDelivery te beginnen.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.