McDonald's Tilburg afgegrendeld na steekpartij op Pieter Vreedeplein: 60 gasten gefouilleerd, 5 aanhoudingen

update + videoTILBURG - De McDonald’s op het Piusplein in Tilburg is zaterdagavond afgesloten geweest na een steekpartij op het Pieter Vreedeplein. De verdachten daarvan vluchtten het restaurant in. De politie heeft de zaak daarop zeker een halfuur lang afgegrendeld. Niemand mocht de McDonald's meer in of uit. Alle gasten werden daarna gefouilleerd. 

Het gaat om zeker zestig mensen, die binnen aan het eten waren. Nadat zij waren onderzocht, mochten ze de McDonald's verlaten. In eerste instantie gaf de politie aan dat vier mensen binnen waren aangehouden. Later bleek het om vijf aanhoudingen te gaan. Vervolgens heeft de politie nog onderzoek gedaan in het restaurant. Daarvoor werden onder andere alle prullenbakken doorzocht. 

Grimmige sfeer

Buiten stond ondertussen een grote groep mensen. Ruim een halfuur voor de McDonald's werd afgesloten, was het concert van Rapper Boef in 013 afgelopen. Volgens agenten ter plaatse waren bij dat optreden ook al wat opstootjes. Veel fans die een hap wilden eten, stuitten op het Piusplein op de politie. Dat zorgde voor een grimmige sfeer. 

Agenten probeerden dat publiek op afstand te houden. Daarvoor gebruikten zij onder andere honden en wapenstokken. Er kwam veel versterking. In totaal stonden er op het Piusplein vijftien politiewagens. Ook binnen in de McDonald's was het volgens een medewerker ‘een behoorlijke chaos’. 

Rond 0.30 uur keerde de rust langzaam terug en vertrokken veel mensen.

Volledig scherm
Politie bij de McDonald's in Tilburg. © Jack Brekelmans

Gewonde

Volledig scherm
Politie heeft een groot deel van het Pieter Vreedeplein afgezet. © Toby de Kort

De steekpartij vond plaats op het Pieter Vreedeplein, rond de klok van 23.00 uur. Er raakte één man gewond. Hoe ernstig hij eraan toe is, is vooralsnog niet duidelijk. Wel was een flink bloedspoor te zien, en bleef er een bebloede jas achter op het plein. 

Aan de steekpartij zou een vechtpartij tussen twee groepen vooraf zijn gegaan. Volgens eerste informatie van de politie zouden daarbij zo'n twintig mensen betrokken zijn geweest. 

Er zijn na het incident twee delen van het Pieter Vreedeplein afgezet.

Volledig scherm
Agenten houden publiek op afstand. Dat kost wat moeite. © Toby de Kort
Volledig scherm
De politie controleert binnen in de McDonald's alle prullenbakken. © Toby de Kort
Volledig scherm
Na enige tijd werd het weer wat rustiger rondom de McDonald's. © Toby de Kort
Volledig scherm
Er kwamen in totaal vijftien politiewagens naar het Piusplein. © Toby de Kort
Volledig scherm
Politie bij de McDonald's in Tilburg. © Jack Brekelmans
Volledig scherm
Politie heeft een groot deel van het Pieter Vreedeplein afgezet. © Toby de Kort
Volledig scherm
Politie heeft een groot deel van het Pieter Vreedeplein afgezet. © Toby de Kort
  1. Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’
    PREMIUM

    Tilburgs echtpaar is 70 jaar getrouwd: 'Een bietje lief zijn voor elkaar hoort erbij’

    TILBURG - Levenslang. Dat is hoe lang Frans en Toos van de Wouw - Govers al in elkaars leven zijn. De verliefdheid ontstond tijdens de bevrijding en Frans heeft nooit anders gewild dan zijn huidige vrouw. Hij was twintig toen hij zeventig jaar geleden in het huwelijksbootje stapte met Toos, die op dat moment achttien lentes telde. ,,Je moet gewoon een bietje lief zijn tegen elkaar, dat hoort erbij", vertelt Toos.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.