Met de skyline van de stad aan tafel: rooftopbar Doloris open

videoVrij 17 mei: Zon, biertje, uitzicht op de skyline van de stad. De Tilburgse rooftopbar Doloris, volgens de eigenaar Jaap van Ham de ‘grootste rooftopbar van de Benelux’, is open. Buiten een terras van 300 vierkante meter, streetfood uit de hele wereld op de kaart en in de weekenden kan er tot 2.30 worden gedanst. 

Wie aan een tafeltje zit te eten, kijkt op de skyline van de stad uit. De rooftopbar zit bovenop het voormalige postkantoor aan de Spoorlaan. En een verdieping lager ligt een pareltje verscholen, Doloris’ Meta Maze: een enorm, surrealistisch doolhof waar een jaar aan werd gewerkt. Ook het doolhof is sinds vandaag open, een recensie leest u hier.  Korte variant: alsof museum De Pont, Alice in Wonderland en Esscher een kind baarden. 

De rooftopbar en het doolhof zijn los van elkaar te bezoeken. Naar boven ga je via de enorme goederenlift, vroeger werden de postzakken ermee vervoerd.  

Een proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg.
Volledig scherm
Een proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg. © Wildschieters

Prachtige zonsondergangen

Geschoten door Wildschieters De proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg.
Volledig scherm
Geschoten door Wildschieters De proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg. © Wildschieters

,,Overdag kunnen de mensen hier koffie drinken, lunchen en ‘s avonds iets eten”, vertelt Van Ham over het horecagedeelte. Op het menu staat streetfood uit alle landen. ,,We werken niet met gangen, per tafel bestel je gewoon waar je zin in hebt.” Later op de avond kan er in het weekend ook worden gedanst: op vrijdag en zaterdag is de rooftopbar tot 2.30 uur open.

Van Ham heeft al vaker met het horeca-bijltje gehakt, toch was het de afgelopen week ‘verdomd spannend’. Café Polly Maggoo is van hem, hij veranderde de Irish Pub aan de Korte Heuvel in café Bakker en opende een pannenkoekenrestaurant in een monumentaal pand op het terrein van de AaBe-fabriek. 

Quote

Bij slecht weer kun je binnen zitten, maar als de zon schijnt is het zó gaaf

Jaap van Ham, eigenaar rooftopbar

Bij zo’n nieuwe zaak zit er vaak tot een uur voor de opening druk op de ketel. ,,Maar hier opereren we op de zevende etage. Er waren verschillende hijskranen nodig, veel komt met de lift én er is weinig ruimte om te verbouwen.” Dit weekend is de bar open, maar nog niet helemaal af. Er worden nog wat puntjes op de i's gezet. Zo wordt de tweede goederenlift hersteld en krijgt het terras extra aankleding.

De blikvanger is het terras van 300 vierkante meter met buitenbar. ,,Bij slecht weer kun je binnen zitten, maar als de zon schijnt is het zó gaaf. Ik heb tijdens één week verbouwen hier meer prachtige zonsondergangen gezien dan in de afgelopen dertig jaar.”

Geschoten door Wildschieters De proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg.
Volledig scherm
Geschoten door Wildschieters De proefavond eerder deze week bij Doloris, vanaf de tafel kijk je uit op de skyline van Tilburg. © Wildschieters
  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.