Op Goede Vrijdag, voorafgaand aan Pasen, trekt de kruisweg in het Peerke Donders Park altijd veel volk. Dit jaar zal dat door toedoen van corona anders zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Op Goede Vrijdag, voorafgaand aan Pasen, trekt de kruisweg in het Peerke Donders Park altijd veel volk. Dit jaar zal dat door toedoen van corona anders zijn. © Beeld Werkt

Met palmtakjes en coronakaartjes van Peerke de Goede Week door: ‘Velen dragen een zwaar kruis’

TILBURG - Het zijn slechte tijden, maar voor christenen is de Goede Week dan toch begonnen.  ,,Er zijn momenteel velen die een zwaar kruis hebben te dragen", verwijst pastoor Francis de Meyer alvast naar Goede Vrijdag, als Christus gekruisigd wordt. Na Stille Zaterdag volgt de verrijzenis: het Paasfeest.

De Goede Week begon op Palmzondag, de laatste zondag van de vastenperiode. De Meyer, ook pastoor in Oisterwijk en Moergestel, ging ondanks corona in zijn Haarense parochiekerk voor in een heilige mis. ,,Met een heel klein gezelschapje mensen. Zonder koor ook.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.