Volledig scherm
PREMIUM
Voor de rechter © BD

Mét verdachte misschien voordeel van de twijfel?

BREDA/TILBURG - Van Tilburg naar Breda lopen, dat lukte de 42-jarige David de B. niet gisterochtend. Geld voor de trein had hij ook niet en dus kwam de verdachte niet opdagen bij de politierechter. Jammer, vindt niet alleen de rechter maar ook raadsman van De B., Robert van ‘t Land. ,,Alles spreekt tegen hem. De enige manier om nog een positieve draai aan de zaak te geven, is door zijn verhaal zelf te vertellen.”

Van diefstallen tot mishandelingen, de rechter buigt zich dagelijks over tal van zaken. Onze rechtbankverslaggever belicht elke week één bijzondere zaak.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.