Volledig scherm
Wim van Rijswick op de bank die hij voor zijn honderdste verjaardag cadeau kreeg van Het Laar. © familie Van Rijswick

Met zijn 100 jaar geniet Wim van Rijswick nog van iedere dag in Het Laar

TILBURG - Een speciaal verjaardagsconcert gaf het Kon. Tilburgs Mannenkoor St. Caecilia in Het Laar. Met als stralend middelpunt op de voorste rij de jarige Wim van Rijswick. Hij is op 16 september 100 jaar geworden. 

Dat werd gevierd met een drukbezochte receptie en woensdagmiddag komt burgemeester Theo Weterings de eeuweling nog feliciteren.   

Voor werk naar Tilburg

Geboren in het Noord-Limburgse Tienray als zevende van acht kinderen in een boerengezin verhuisde hij in 1945 voor werk naar Tilburg. In het begin fietste hij in het weekend naar huis om te voetballen en om zijn geliefde Gerda Christiaens te zien. 

Ze trouwden later en kregen twee dochters, Hennie en Marly. Inmiddels zijn er ook twee kleindochters en drie achterkleinzonen. 

Vele huwelijken gesloten

Wim werkte tot aan zijn pensioen bij de gemeente op de afdeling Burgerzaken en als ambtenaar voor de burgerlijke stand sloot hij vele huwelijken. 

In 1972 gingen ze naar Goirle, waar ze met veel plezier woonden. Na het overlijden van zijn vrouw Gerda in maart 2010 bleef Wim er wonen. 

Pols gebroken

Pas op zijn 97ste verkast hij naar Het Laar, waar hij het erg naar zijn zin heeft en goed wordt verzorgd. Hij is nu herstellende van een gebroken pols, maar zeurt daar niet over. Want, zoals zijn moeder altijd zei: ,,Nie mouwe, mar sjouwe!” 

Appel en borreltje

Met een appel elke dag en een borreltje op z'n tijd hoopt Wim van Rijswick nog lang te genieten op de buitenbank die hij van de directie kreeg voor zijn honderdste verjaardag.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.