Volledig scherm
Burgemeester Theo Weterings reikt de Tilburg Trofee uit. © Anja van Eersel

Metaalbedrijf Bressers onderscheiden met Tilburg Trofee

TILBURG - Het Tilburgse bedrijf Bressers Metaal heeft donderdagmiddag de Tilburg Trofee ontvangen vanwege het 125-jarig bestaan. Burgemeester Weterings reikte de onderscheiding uit tijdens de viering van het jubileum. Die was tevens de officiële opening van het nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Vossenberg. 

Bressers zit daar sinds 1995, het jaar dat het bedrijf het predicaat Koninklijk kreeg. Vandaag de dag heeft het circa 70 medewerkers. Het opereert vanuit een modern staaldistributie- en staalservicecentrum met een computergestuurd machinepark. Recent werd het aantal hallen van vijf naar zeven uitgebreid. De eigen insteekhaven is verlengd en dichter bij de bebouwing gebracht. Daardoor kan Bressers de grootste schepen (klasse 4) ontvangen. Het ruwe staal dat het bedrijf inkoopt, wordt vooral via het Wilhelminakanaal aangevoerd.

Bressers levert producten, al dan niet behandeld, aan onder meer staalconstructiebedrijven, betonstaalvlechtbedrijven, bouw- en betonbedrijven en de metaalverwerkende industrie. 

Het bedrijf startte 125 jaar geleden als IJzerhandel Joh. Bressers aan de Monumentstraat, met magazijnen aan de vroegere Emmastraat en het Kerkpad. Ook was er vanaf 1908 een winkel in de Heuvelstraat. Later werd de naam veranderd in Joh. Bressers & Zonen en kwamen ook andere metalen en onder meer gereedschappen, kachelonderdelen en bouwmaterialen in het assortiment. In 1961 verhuisde het bedrijf naar industrieterrein Kraaiven, in 1970 werd daar een nieuw complex geopend. Een kwart eeuw daarna volgde de meest recente verhuizing.  

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.