Michelinsterren: Nieuwe ster voor Noble Kitchen uit Cromvoirt en Versaen in Ravenstein

videoNoble Kitchen uit Cromvoirt en restaurant Versaen uit Ravenstein hebben hun eerst Michelinster in de wacht gesleept. Dat is bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de Michelinsterren in het De La Mar Theater in Amsterdam.

Brabant telt momenteel 22 sterrenrestaurants. Tribeca in Heeze, De Lindehof in Nuenen en De Treeswijkhoeve in Waalre hebben twee sterren. Monarh in Tilburg ontving vorige editie haar eerste Michelinster en behoudt deze. Niet alleen Noble, ook Noble Kitchen in Cromvoirt heeft een ster gekregen. Restaurant Flicka in Kerkdriel kreeg vorig jaar eveneens haar eerste ster en behoudt deze ook in 2020. Restaurant De Heer Kocken in Vught dat in maart sluit, behoudt ook zijn ster. ,,Dit is een mooie manier om het podium te verlaten”, vertelt Kocken, die twaalf jaar een ster heeft.

Een overzicht van de sterrenrestaurants:

Volledig scherm
Eerste Michelinster voor Versaen in Ravenstein. © AD

Lees de ontwikkelingen terug in ons liveblog.

Volledig scherm
Cas Pikaar wint Young Chef Award van Michelin. © AD
  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.