Volledig scherm
Brabant is dé regio als het gaat om distributie en logistiek. Tussen de Rotterdamse haven en de landsgrens fungerend als de poort naar Europa. Met tien miljoen van het Rijk willen Midden- en West-Brabant distributie en logistiek gaan verduurzamen en verslimmen. © Johan Wouters / het fotoburo

Midden- en West-Brabant krijgen 10 miljoen van het Rijk voor vernieuwing bedrijfsleven

TILBURG/BREDA - De samenwerkende regio’s Midden- en West-Brabant kunnen rekenen op 10 miljoen euro voor vernieuwingsprojecten in de maakindustrie (met name in het mkb) en de logistiek. Het geld komt uit een speciale Regio Deal-pot van de rijksoverheid. Dat is vrijdag bekendgemaakt.

De twee regio’s hadden bij ‘Den Haag’ een gezamenlijk verzoek gedaan voor 26 miljoen aan rijksgeld. De naam: ‘Makes & Moves’. Dat zou moeten helpen om 19 proeftuinen voor innovatie mogelijk te maken. Intensieve samenwerking tussen met name bedrijfsleven en onderwijs staat voorop. MidWest-Brabant wil hier in 2022 grote stappen in hebben gemaakt. Verder doel is in 2040 koploper te zijn in verantwoorde productie en distributie.

De projecten zijn gericht op het maken van de goede keuzes voor de toepassing van (nieuwe) materialen en productiemethoden plus de inzet van technologieën (zoals robots) en data. Het bedrijfsleven, kennis- en onderwijsinstellingen, gemeenten en provincie dragen samen 125 miljoen euro bij, het rijk werd gevraagd om cofinanciering.

Dat het niet 26 maar 10 miljoen euro is geworden, leidt volgens de officiële reactie niet tot teleurstelling. Regiovoorzitter Midden-Brabant Theo Weterings, burgemeester van Tilburg: ,,Dit is een belangrijke impuls voor de samenwerking tussen de twee regio’s en een duurzaam partnerschap met het rijk.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.