Volledig scherm
Mieke van der Loop ontvangt de Tilburg Trofee uit handen van locoburgemeester Hendrickx. © Hein Eikenaar

Mieke van der Loop krijgt Tilburg Trofee: 'Ze ziet perspectief van kind én ouder’

TILBURG - Bij haar afscheid als coördinator brede school van De Dirigent heeft Mieke van der Loop (66) dinsdag de Tilburg Trofee ontvangen.

Ze kreeg die uitgereikt door locoburgemeester Marcelle Hendrickx tijdens een drukbezochte bijeenkomst in het Ronde Tafelhuis in Tilburg-Noord.

Van der Loop werkte afgelopen 14 jaar aan het vergroten van kansen voor de jeugd in een wijk waar deze kansen niet vanzelfsprekend zijn, memoreerde Hendrickx. Ze was een verbindende factor tussen veel professionals zoals leerkrachten, pedagogen en (sociaal) hulpverleners.

Kartrekker van de Ouderkamer

Van der Loop was ook een van de kartrekkers van de Ouderkamer in wijkgebouw De Dirigent. Met themabijeenkomsten en cursussen betrekt de Ouderkamer ouders op een laagdrempelige manier bij de school van hun kinderen. 

Van grote waarde voor Tilburgers

,,Mieke kijkt niet alleen naar het perspectief van het kind, maar ook naar dat van de ouder", aldus Hendrickx. ,,Ze biedt ouders kansen om een stap te zetten naar vrijwilligerswerk en is voor inwoners van Tilburg van grote waarde geweest.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.