Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad moet nog beslissen over het benodigde budget van 27,3 miljoen euro, maar het bouwbord in de Spoorzone staat er al. © Stephan Jongerius

MindLabs: grote risico's aan miljoenenplan dat zich nog moet bewijzen

TILBURG - Mooi, die ambitie van MindLabs. Maar het nieuwe ‘vlaggenschip van de Tilburgse economie‘ vergt een forse investering met publiek geld. Wat zijn de risico's en hoe dekt de gemeente zich ertegen in? 

De vergelijking met het traumatische Midi-avontuur - het theaterplan dat in 2009 uitliep op een peperdure flop - gaat op vele punten mank. Maar één overeenkomst is er. Ook bij MindLabs zijn Burgemeester en Wethouders van Tilburg bereid met vele miljoenen euro's de nek uit te steken voor een concept dat zich nog moet bewijzen. Voor het eerst gaat de gemeente dan (grootschalig) commercieel vastgoed exploiteren. Alle reden dus voor de gemeenteraad om op de hoede te zijn als die op 6 mei beslist over het benodigde krediet van 27,3 miljoen euro. Vijf vragen voorafgaand aan het eerste debat van maandag.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.