Volledig scherm
PREMIUM
De gemeenteraad moet nog beslissen over het benodigde budget van 27,3 miljoen euro, maar het bouwbord in de Spoorzone staat er al. © Stephan Jongerius

MindLabs: grote risico's aan miljoenenplan dat zich nog moet bewijzen

TILBURG - Mooi, die ambitie van MindLabs. Maar het nieuwe ‘vlaggenschip van de Tilburgse economie‘ vergt een forse investering met publiek geld. Wat zijn de risico's en hoe dekt de gemeente zich ertegen in? 

De vergelijking met het traumatische Midi-avontuur - het theaterplan dat in 2009 uitliep op een peperdure flop - gaat op vele punten mank. Maar één overeenkomst is er. Ook bij MindLabs zijn Burgemeester en Wethouders van Tilburg bereid met vele miljoenen euro's de nek uit te steken voor een concept dat zich nog moet bewijzen. Voor het eerst gaat de gemeente dan (grootschalig) commercieel vastgoed exploiteren. Alle reden dus voor de gemeenteraad om op de hoede te zijn als die op 6 mei beslist over het benodigde krediet van 27,3 miljoen euro. Vijf vragen voorafgaand aan het eerste debat van maandag.

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.