Volledig scherm
Minister De Jonge. © ANP

Minister De Jonge niet naar Oirschot vanwege situatie in Utrecht

OIRSCHOT - Het bezoek van minister Hugo de Jonge aan twee CDA-bijeenkomsten in Oirschot en Someren is afgelast vanwege de situatie in Utrecht. De bijeenkomst in Someren gaat niet door, die in Oirschot krijgt een aangepast en niet-politiek karakter.

Veel partijen die zich voorbereiden op de provinciale verkiezingen van komende woensdag maakten de afgelopen uren bekend de campagnes op te schorten. Bovendien kan De Jonge als vice-premier nu niet weg uit Den Haag. De organisatie in Someren gaf aan dat besluit vanzelfsprekend te begrijpen; de ongeveer 150 mensen die zich hadden aangemeld, krijgen een annuleringsmailtje. De bijeenkomst zou in het teken staan van de zorg in Nederland.

In Oirschot stond het bezoek grotendeels in het teken van het manifest ‘Samen doen, samen oplossen', dat de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO Brabant) onlangs aanbood aan de lijsttrekkers. KBO en CDA hebben afgesproken de bijeenkomst wel door te laten gaan, maar te ontdoen van politieke kleur. De KBO zal de regie nemen, en dus niet het CDA. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.