Volledig scherm
Minister De Jonge. © ANP

Minister De Jonge niet naar Oirschot vanwege situatie in Utrecht

OIRSCHOT - Het bezoek van minister Hugo de Jonge aan twee CDA-bijeenkomsten in Oirschot en Someren is afgelast vanwege de situatie in Utrecht. De bijeenkomst in Someren gaat niet door, die in Oirschot krijgt een aangepast en niet-politiek karakter.

Veel partijen die zich voorbereiden op de provinciale verkiezingen van komende woensdag maakten de afgelopen uren bekend de campagnes op te schorten. Bovendien kan De Jonge als vice-premier nu niet weg uit Den Haag. De organisatie in Someren gaf aan dat besluit vanzelfsprekend te begrijpen; de ongeveer 150 mensen die zich hadden aangemeld, krijgen een annuleringsmailtje. De bijeenkomst zou in het teken staan van de zorg in Nederland.

In Oirschot stond het bezoek grotendeels in het teken van het manifest ‘Samen doen, samen oplossen', dat de Katholieke Bond voor Ouderen (KBO Brabant) onlangs aanbood aan de lijsttrekkers. KBO en CDA hebben afgesproken de bijeenkomst wel door te laten gaan, maar te ontdoen van politieke kleur. De KBO zal de regie nemen, en dus niet het CDA. 

 1. Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavalsparodie Carpool Carnaoke
  video

  Tilburgse lookalike van James Corden zingt met Lamme Frans in carnavals­pa­ro­die Carpool Carnaoke

  TILBURG - Dit is dé Brabantse parodie op de populaire tv-serie Carpool Karaoke: Carpool Carnaoke! Vlak voor carnaval rijdt de Tilburger Thomas van Groningen (29), bekend van dj-duo Lanterfantje, met zijn favoriete carnavalszangers om hun hits mee te zingen. Wat het extra bijzonder maakt: de Tilburger lijkt sprekend op de presentator van de Britse Late Night Show met James Corden.
 2. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
  PREMIUM

  Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

  TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.