Volledig scherm
TEL AVIV - Duncan Laurence in Tel Aviv. © ANP

Minister kijkt bij Rockacademie in Tilburg naar het songfestival met Duncan

TILBURG - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap kijkt zaterdag samen met studenten van de Rockacademie in Tilburg naar het Songfestival. Ze hoopt dan Duncan Laurence op het grote scherm te zien. Tilburger Duncan, oud-student van de Rockacademie, moet dan wel de tweede halve finale op donderdag overleven, maar festivalkenners twijfelen daar niet aan. 

De studenten van de Hogeschool voor de Kunsten kijken op de opleiding naar de finale. Daar is een besloten bijeenkomst, alleen voor genodigden. Mogelijk stappen ze gedurende het evenement over naar het Piusplein. Daar staat een groot scherm. Voordat de finale begint krijgt de minister een rondleiding op de Rockacademie, ook is er een optreden van  singer-songwriter Flemming Viguurs.

Volledig scherm
2019-04-26 11:01:36 DEN HAAG - Minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (D66). ANP BART MAAT © ANP
  1. De band Red Sparowes hield pauze van negen jaar en komt nu naar Roadburn in Tilburg
    VIDEO

    De band Red Sparowes hield pauze van negen jaar en komt nu naar Roadburn in Tilburg

    TILBURG - Na een onderbreking van negen jaar staat post-rockband Red Sparowes weer op het podium. De band uit Los Angeles is volgend jaar te zien op het Tilburgse festival Roadburn. Het festival maakte deze week een aantal nieuwe namen bekend. Zo is Russian Circles te horen in Tilburg, maken Brutus en Torche hun Roadburn debuut en komt Warhorse voor het eerst naar Nederland. Dead Neanderthals viert het 10-jarig bestaan in Tilburg met meerdere shows.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.