Margriet van Iersel showt de kleding uit haar winkel nu via social media.
Volledig scherm
PREMIUM
Margriet van Iersel showt de kleding uit haar winkel nu via social media. © Mint & Pepr

Modezaakjes gaan als tierelier: zon schijnt en we hebben keileuke spullen

TILBURG - Veel winkels zijn dicht, maar wendbare modezaakjes zoals Mint & Pepr en Stuen slaan zich vooralsnog monter door de coronacrisis heen. ,,Je band met de klant doet het 'm.”

Ook Tjerk treedt dezer dagen op als model voor de eigen kleding.
Volledig scherm
Ook Tjerk treedt dezer dagen op als model voor de eigen kleding. © Mint & Pepr

Persoonlijk zijn ze flink getroffen, Margriet van Iersel en Tjerk de Haas, het koppel dat sinds 5 jaar modezaak Mint & Pepr runt in het stadshart van Tilburg. Hun bruiloft hebben ze maar uitgesteld, dat  nieuwe huis is voorlopig van de baan. ,,We hadden al getekend, maar de financiering was nog niet rond. Dat risico nemen we nu maar even niet.” 

Zakelijk hebben ze de koe direct bij de horens gevat toen corona om zich heen greep. In hun winkel aan het begin van de Heuvelstraat - bij het Radiopleintje - ging het roer om. ,,De band met de klant is superbelangrijk", zegt Margriet, ,,daarom hadden we nooit een webshop. Nu móeten we wel.”

Als een malle zijn ze al hun kleding voor dames, heren en kids gaan fotograferen en beprijzen. Ze showen die op filmpjes op social media, maken individueel afspraken, meten na, bezorgen persoonlijk thuis. ,,Dat kost keiveel tijd, maar het slaat aan. Tilburg is een stad van vaste klanten. Mensen kennen ons en gunnen het ons.”

  1. Koeienkwestie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    Koeienkwes­tie in Riel weer voor de rechter: ‘Had het college van Goirle geen sorry kunnen zeggen?’

    BREDA/GOIRLE - De uitspraak van de bestuursrechter in 2017 over het houden van koeien aan de Oude Tilburgsebaan in Riel is toen verkeerd geïnterpreteerd door het college van B en W van Goirle. Dat concludeerde de bestuursrechter in Breda vrijdag. ,,Dat betekent dat de heer Kosten twee jaar heeft moeten wachten voordat zijn klacht werd opgelost. Had het college niet een gebaar kunnen maken? Al is het maar een sorry", zo vroeg rechter mr. Kok zich vrijdag af.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.