Burgemeester Derk Alssema (M), Joeri Kapteijns (bestuurslid COA) en Monier (10 jaar, uit Libië) onthullen een plaquette.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Derk Alssema (M), Joeri Kapteijns (bestuurslid COA) en Monier (10 jaar, uit Libië) onthullen een plaquette. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Mogelijk honderdvijftig extra banen naar azc Gilze, miljoenenverbouwing duurt tot eind 2024

GILZE - De kans is groot dat er 150 banen bij komen op azc Gilze. Dat moet na juli blijken uit een studie om onder meer de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) uit Den Bosch te verhuizen. ,,Dan hoeven asielzoekers minder te reizen”, zei Joerie Kapteijns. De vicevoorzitter van COA zei dit bij de officiële start van de verbouwing die tot eind 2024 gaat duren. 

  1. Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcampagne van start
    PREMIUM

    Brabanders moeten minder water verbruiken, bespaarcam­pag­ne van start

    Het lijkt normaal: dat in Brabant 2,5 miljoen huishoudens en bedrijven schoon drinkwater krijgen. Maar zo vanzelfsprekend is het niet. Ons watersysteem is namelijk ‘uit balans’, meldt leverancier Brabant Water. Met een campagne die maandag van start is gegaan in Breda, Tilburg, Eindhoven en Den Bosch, legt het waterbedrijf een belangrijke taak voor het herstel bij de burger: bewuster en vooral mínder water verbruiken.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.