De villa werd in juni vorig jaar te koop gezet. Met de vraagprijs van 1,9 miljoen euro was de monumentale villa het duurste te koop staande pand van de binnenstad.
Volledig scherm
De villa werd in juni vorig jaar te koop gezet. Met de vraagprijs van 1,9 miljoen euro was de monumentale villa het duurste te koop staande pand van de binnenstad. © Pix4Profs / Joris Buijs

Monumentale Villa De Vier Jaargetijden verkocht: wordt ‘plek voor gezinnen, ouders en kinderen’

Vrij 21 feb: De kogel is door de kerk: de monumentale Villa De Vier Jaargetijden aan de Noordstraat in Tilburg is verkocht. Het wordt het nieuwe hoofdkantoor van jeugdzorgaanbieder De GezinsManager. ,,Het is een prachtige plek om gezinnen, ouders en kinderen te ontvangen.”

De fabrikantenvilla werd opgetrokken uit de stenen van de stadswallen van Breda, per paard en wagen naar Tilburg gebracht.
Volledig scherm
De fabrikantenvilla werd opgetrokken uit de stenen van de stadswallen van Breda, per paard en wagen naar Tilburg gebracht. © Pix4Profs / Joris Buijs

Grote plannen, al zitten ze deels alleen nog in zijn hoofd. Roel Bergmans van De GezinsManager wil van de Tilburgse Villa De Vier Jaargetijden een plek maken waar veel verschillende disciplines rond het gezinsleven samenkomen. De villa wordt het hoofdkantoor van De GezinsManager. 

De organisatie - actief van ‘Tilburg tot Vlissingen’ - zette hij zeven jaar geleden samen met zijn vrouw Janneke op en telt inmiddels dertig vaste krachten.

,,We zijn nu een jaar of vijf bezig en in de Reeshof uit ons jasje gegroeid”, vertelt Bergmans. ,,De villa is een prachtige locatie waar we ook nieuwe concepten uit kunnen proberen. De tuin is bijvoorbeeld een mooie plek om ouders en kinderen samen te brengen. Soms zijn het heftige gesprekken, dan helpt het om een wandeling te maken.”

Eind dit jaar

Quote

En we willen twee short stay-plek­ken maken

Ze willen er meerdere disciplines onderbrengen. Denk aan een speltherapeut, een psychologenpraktijk.

,,En we willen twee short stay-plekken maken waar ouders die even ruimte nodig hebben met of zonder kinderen kunnen blijven. We zijn ook op zoek naar samenwerking met iemand die helemaal bij het begin staat, bij de geboorte van het kind. Dan zou je aan een kraamhulp of verloskundige kunnen denken ”

Voor De GezinsManager is de locatie perfect, klinkt het. ,,Mensen kunnen makkelijk met de bus of trein komen en we hebben een eigen parkeerterrein. Daarnaast is het duurzaam.” Voor het zo ver is, staat er nog een hoop te gebeuren. Begin maart krijgen ze de sleutel, daarna zal er nog duchtig verbouwd moeten worden. Eind dit jaar hopen ze in het pand te kunnen trekken. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.