Volledig scherm
Moving Futures Ingrid Berger Myhre & Lasse Passage - Panflutes & Paperwork. © Sara Anke

Moving Futures in Tilburg: festival met nieuwe generatie dansmakers

VIDEOTILBURG - Dansfestival Moving Futures is drie dagen thuis In theater De Nieuwe Vorst in Tilburg. Het festival toont voorstellingen van de nieuwe generatie dansmakers. Van donderdag 9 tot en met zaterdag 11 mei zijn elke dag meerdere voorstellingen in de grote zaal van De Nieuwe Vorst, maar ook in de tuin, in de studio en de foyer van het theater.  

Ook worden korte films van dansfilmfestival Cinedans vertoond, zijn er meerdere talkshows en voorproefjes van voorstellingen die later in première gaan.  Het is de vijfde editie van Moving Futures, het festival dat langs elf Nederlandse steden reist.

Speelse manier

De eerste dag staat 'Panflutes & Paperwork’ van choreograaf Ingrid Berger Myhre en componist Lasse Passage op het volle festivalprogramma. De twee gaan op speelse manier op zoek naar een manier om dans en muziek te laten samensmelten. 

The Fool is het alter ego van Connor Schumacher, een personage dat vrijuit reageert op elke situatie. Op de eerste dag van Moving Futures speelt hij het komische ‘The Fool Plays With Himself’. Hij duikt in het archief van het menselijk lichaam en reflecteert.  De opening van het festival is 'Nixie deep inside’ van de Spaanse choregrafe Eulàlia Bergàda. Zij was in 2017 in residentie bij Dans Brabant in Tilburg. 

Volledig scherm
Moving Futures The Fool guided tour - Connor Schumacher beeld Hester Postma © Hester Postma

Opgeleid in Tilburg

Dans Brabant ondersteunt choreografen in Brabant en is mede-organisator van Moving Futures.

Eleni Ploumi (opgeleid in Tilburg) brengt ‘Wax me Apart’: dans over gestolde sculpturen en het beweeglijke menselijke lichaam. NEON speelt ‘Körper’, over automatismen en keuzes maken.  Joseph Simon komt met ‘Chameleon’ naar Tilburg, een verkenningstocht door het menselijke lichaam en de Bosnisch-Nederlandse theatermaker Igor Vrebac brengt ‘Heroes’, een ode aan de vrouw. Karel Tuytschaever maakt met 'STRANGER’ een ode aan de man.

Voorproefje

The100Hands geeft tijdens Moving Futures een voorproefje van dansperformance ‘Show Me’.

INFO: Moving Futures: donderdag 9 tot en met zaterdag 11 mei bij Theater De Nieuwe Vorst. Klik hier voor het programma. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.