Volledig scherm
PREMIUM
Optreden van studenten van de opleiding Muziektheater van Fontys tijdens de Musicaldagen in Tilburg. © Lieselotte Pennings Koektrommel Studio

Musicaldagen in Tilburg voortaan om de twee jaar

TILBURG De Nederlandse Musicaldagen verandert van een jaarlijks in een tweejaarlijks festival. Het evenement met een Talent Gala en een Sing Along was afgelopen twee jaar steeds in juni bij Theaters Tilburg. Om de Musicaldagen te laten uitgroeien naar een landelijk evenement met meer impact en diepgang blijkt het niet mogelijk om het elk jaar te organiseren, zo concludeert Rob van Steen, directeur van Theaters Tilburg.

,,We willen groeien en een Fringe Festival toevoegen met voorstellingen van talenten van de musicalopleiding in Tilburg, Codarts in Rotterdam en de Frank Sanders Akademie in Amsterdam. Het is te laat om dat in te passen in het curriculum van die opleidingen. Bovendien willen we een conferentie over musical met internationale sprekers. Daarmee maken we een kwaliteitsslag. Fontys Hogeschool voor de Kunsten zal die gaan organiseren, maar er is te weinig tijd nu.” Eenzelfde festival als in juni 2018 is geen optie voor Van Steen. Het evenement met Gala en Sing Along zou zich dan herhalen zonder dat de gewenste ontwikkeling doorzet.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.