Muziekboot duikt op in Tilburgse haven voor quarantaine-serenade: ‘Ik ben al veertien dagen bezig’

VIDEOVrij 3 apr: Het is een monsterklus - zeg maar gerust een odyssee - waar schipper Reinier Sijpkens aan begonnen is. Met zijn zelfgebouwde muziekboot, aan boord een miniatuur-kerkorgel, trekt de muzikant door heel Nederland. Vandaag was ‘ie in de Piushaven. ,,Om de schippers en woonbootbewoners een serenade te brengen.”

Quote

Ik blijf spelen tot deze periode voorbij is

Reinier Sijpkens

De bootbewoners van het land moeten binnenblijven, dus komt Sijpkens naar ze toe om ze moed in te zingen. Zo kregen havenbewoners Caroline Docters van Leeuwen en John la Haye een serenade én schalden de klanken van het orgel tegen de flats rond de haven op.

Normaal speelt Sijpkens bij bruggen waar mensen zich verzamelen voor de concerten van de muziekboot. ,,Maar ik wil nu geen groepen op de been brengen, dus trek ik langs de bootbewoners.” Hij moet ver varen, treedt overal in het land op en is al veertien dagen bezig. ,,Ik blijf spelen tot deze periode voorbij is.” 

Sijpkens vaart naar bootbewoners om ze moed toe te zingen. Zo kregen havenbewoners Caroline Docters van Leeuwen en John la Haye een serenade.
Volledig scherm
Sijpkens vaart naar bootbewoners om ze moed toe te zingen. Zo kregen havenbewoners Caroline Docters van Leeuwen en John la Haye een serenade. © Jan van Eijndhoven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.