Volledig scherm
Comedian Eric Goossens treedt op in Paradox © Fotograaf Thomas van der Willik

Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging

Hofkens organiseert meer comedyshows in het land, onder meer in Eindhoven, Breda en Den Bosch. Ook maakt hij comedyshows op verzoek voor het bedrijfsleven. Voor de programmering valt hij terug op zijn netwerk dat hij heeft opgebouwd tijdens zijn eigen optredens. Hofkens wil starten met twee comedy-avonden, in oktober en in april en dat aantal uitbouwen. ,,Een avond per maand is mogelijk.”

Volledig scherm
Comedian en organisator Raymon Hofkens © Fotograaf Stein de Grauwe

Op donderdag 17 oktober staan zes stand-up comedians op het podium. Zelf praat hij de optredens aan elkaar. De comedians die aantreden zijn: Arian Compen , de Vlaming Bruno Bittoun, Kim van den Heuvel, ook uit België, Nadja Schijveschuurder, halve finalist van Cameretten Cabaret Festival, Limburger Sjoerd Janssen en de energieke Eric Goossens.  Organisator Hofkens kiest bewust voor een combinatie van Nederlandse en Vlaamse coemdians.

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.