Volledig scherm
PREMIUM
Deze maanden worden de platen vervangen. Anderhalf jaar geleden begonnen ze te verschuiven. De eigenaar van horecazaak Club Jolie geeft een feestje zodra de steigers ‘eindelijk’ weg worden gehaald. © Jan van Eijndhoven

Na anderhalf jaar worden schuivende gevelplaten ‘eindelijk’ vervangen: blijdschap, maar ook balen

Woe 8 jan: De loszittende gevelplaten van wooncomplex De Admiraal aan de Tilburgse Piushaven worden 'eindelijk' vervangen, na anderhalf jaar. Hoewel de bewoners en ondernemer in het pand blij zijn, vragen ze zich ook af wie voor de extra kosten opdraait.

Quote

We zijn er uiteinde­lijk met een schikking uitgekomen

Jozef van Kolsteren (VvE)

Een zucht van verlichting aan de Piushaven. Daar keken de bewoners van De Admiraal sinds anderhalf jaar tegen grote steigers aan. Die werden door de gemeente in alle haast rond het complex gezet omdat verschillende gevelplaten - van circa 90 centimeter bij 2 meter - waren verschoven.

Sinds december worden de platen vervangen, werk dat nog tot half februari duurt. Er is dus eindelijk verlossing in zicht. Lange tijd werd gekibbeld over de vraag waar het fout was gegaan. De Vereniging van Eigenaren (VvE) van De Admiraal kwam met bouwer Van der Weegen en de onderaannemer aanvankelijk niet tot een oplossing.

Het geschil lag daarom bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. ,,We zijn er uiteindelijk met een schikking uitgekomen", zegt Jozef van Kolsteren (VvE). ,,Er is niet met de vinger gewezen, maar bouwer en onderaannemer zijn het samen aan het herstellen.”

  1. Wandelexcursie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    Wandelex­cur­sie in duinen: ‘75 jaar vrede, maar de bomkraters zijn nog altijd te zien’

    KAATSHEUVEL - Het mag dan 75 jaar vrede zijn, in de Loonse en Drunense Duinen is nog altijd veel oorlogsverleden zichtbaar, zegt natuurgids Peter van der Velden. Zondag verzorgt hij, samen met andere andere gidsen van IVN de Langstraat de Waertman, een excursie vanaf de Roestelberg in Kaatsheuvel naar Westloon. ,,Een amateur historicus gaat mee om te vertellen wat er zich in dit gebied zoal heeft afgespeeld.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.