Volledig scherm
Randy Hoekwater te Ran-D © Bas Vermeer

Na Kaldi lonkt de Spoorzone: Randy opent koffiezaakje Ran-D

Woe 31 okt: Na drie jaar koffiezaak Kaldi te hebben bestierd, strijkt Randy Hoekwater met een nieuwe zaak in de Spoorzone neer. Ran-D heet de nieuwe onderneming die ‘up popt‘ in Sooss, de yoga- massagezaak die in het verlengde van de Willem II-passage ligt. 

Volledig scherm
Ran-D © Ran-D

De ondernemer is een geliefd gezicht bij koffie lurkend Tilburg: een warm, praatgraag hart in een stad waar steeds meer ‘anoniem opererende ketens‘ neerstrijken. ,,Ik vind het leuk om vreemde mensen aan elkaar voor te stellen”, glimlacht Hoekwater. ,,Dat deed ik bij Kaldi altijd al. Verbindingen maken tussen heel verschillende mensen.” Hij grapt zelf weleens dat hij een halve therapeut is. 

Dat warme is het belangrijkste, aldus Randy, verder wordt er gewoon een goede bak koffie geserveerd en simpele broodjes of een kop soep. Hij is allerminst een barrista. Randy lacht. ,,Ik kan geloof ik wel een hartje op de schuimlaag maken, maar daarmee is het gedaan.”

Muziek

Na drie jaar Kaldi werd het tijd voor iets nieuws. ,,Het was hartstikke leuk, ik ben blij met de kansen die ik er kreeg, maar het was toch een franchise. Hier kan ik helemaal mijn eigen ding doen.” Samen met Rob van den Dobbelsteen - de Sooss-manager - gaat ‘ie bijvoorbeeld op de bovenverdieping concerten organiseren. ,,Heel intiem, met een man of 25 publiek.”

Vanaf donderdag trekt Randy met Ran-D in bij Sooss. Bij het raam - waar je uitkijkt op het fietspad - zijn extra zitplaatsen gemaakt. Rand-D is doordeweeks van 10 tot 17 uur open, op zaterdag liggen de openingstijden nog niet vast. Sooss blijft er ondertussen gewoon yogalessen, massages etc. geven. ,,Qua verbinding en vitaliteit past Rand-D perfect bij ons”, aldus Van den Dobbelsteen. 

  1. Ook concurrentie vol lof over de architecten  van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwekkend’
    PREMIUM

    Ook concurren­tie vol lof over de architec­ten van de Tilburgse LocHal: ‘Mega indrukwek­kend’

    TILBURG - Het kost de Tilburgse architect Jacq de Brouwer geen moeite zijn lof voor de LocHal onder woorden te brengen. Het Brabants Dagblad vroeg hem om zijn oordeel. Aan superlatieven geen gebrek: ,,Dit is mega indrukwekkend. De hal is een overdekt stadsplein, een industriële kathedraal, een icoon in de stad. Met het station en de Polygonale Hal hoor de LocHal tot de Bella Donna’s in de Spoorzone.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3152 stemmen