Toen Tilburg wel een carnavalsoptocht had....
Volledig scherm
Toen Tilburg wel een carnavalsoptocht had.... © Beeld Werkt

Na rotweer is nu corona spelbreker: ook Tilburgse en Moergestelse carnavalsoptocht van de baan

TILBURG - Tweemaal rampspoed: de uitgestelde D’n Opstoet in Kruikenstad op 22 maart gaat helemaal niet meer door. Was de vorige keer het slechte weer spelbreker, nu is het coronavirus dat. Ook de optocht in Moergestel is definitief van de baan. De optochten in Udenhout en Diessen werden eerder al afgeblazen.  

Quote

Dit doet pijn bij iedereen met een groen-oran­je hart

Voorzitter Patrick Dewez

,,Als Carnavalsstichting hebben we het moeilijke besluit genomen om D’n Opstoet niet nogmaals te verplaatsen”, laat de stichting weten. ,,De nieuwe datum zal te ver van carnaval afliggen. Daarnaast starten de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen al snel.”

Voorzitter Patrick Dewez over het moeilijke besluit: ,,Dit doet pijn bij iedereen met een groen-oranje hart. Vele Kruiken en Kruikinnen hebben maandenlang naar D’n Opstoet toegeleefd. We leven mee met de bouwers en onze optochtcommissie die hard hebben gewerkt tijdens de voorbereidingen.”

Maatregelen

Het nieuws over de optocht volgt in het kielzog van de persconferentie van het kabinet op donderdagmiddag. Er zijn verregaande maatregelen aangekondigd.  

Wie verkouden is, moet thuis blijven. Grote evenementen worden afgelast, ook musea en concertzalen gaan voorlopig dicht, en mensen moeten zoveel mogelijk thuis werken. Met voor Nederland ongekend ingrijpende maatregelen probeert het kabinet verdere verspreiding van het coronavirus te beperken. 

De optocht werd eerder vanwege het stormachtige weer uitgesteld. De optocht van 23 februari kreeg als nieuwe datum 22 maart. ,,Veiligheid staat voorop”, zo klonk het destijds. Er werd even gekeken naar een alternatieven zoals een optocht zonder grote wagens, ‘maar dat vond niemand een goed idee’. 

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.