Drone beelden van de Efteling
Volledig scherm
Drone beelden van de Efteling © Efteling

Naar de Efteling? Nog 46.000 wachtenden voor u

updateKAATSHEUVEL - Nu de Efteling 18 mei de deuren weer opent voor publiek, is het op de website van het pretpark om kaarten te reserveren zo druk dat de website het enkele uren niet aan kon. Mensen die probeerden te reserveren kregen in de middag de melding dat er nog 29.000 wachtenden voor hen waren en dat ze niet in de digitale wachtrij konden staan. Andere mensen die wel door de wachtrij heen kwamen, kregen vervolgens een foutmelding en konden weer opnieuw in de wachtrij aansluiten. Er waren ook abonneehouders die geluk hebben en wel konden reserveren. 

De Efteling opent 18 en 19 mei weer de deuren. In eerste instantie voor abonnementshouders en personeel om zo te testen of het het park functioneert in de 1,5 metermaatschappij.  Vanaf woensdag zouden dan ook niet-abonnees een dagje naar de Efteling kunnen. 

Vanaf zaterdag 16.00 uur kunnen abonneehouders via de site een tijdsblok reserveren. Dit omdat het aantal bezoekers aan het park is gelimiteerd. Al direct liep het storm. Rond 20.30 uur waren de technische problemen verholpen. Wel worden mensen nog altijd geconfronteerd met een lange wachtrij die meer dan een uur duurt. Rond 21.00 uur is deze opgelopen tot ruim 46.000 wachten.

Beekse Bergen ‘uitverkocht’

Ook bij de Beekse Bergen is het  de eerste openingsdagen al direct druk. Hier mogen momenteel maximaal 2.500 bezoekers het park in. Op een drukke dag zijn dat er normaal circa 10.000. De eerste dagen zijn hier eveneens gereserveerd voor abonnementshouders. Bezoekers moeten vooraf reserveren. Kaarten voor het eerste weekeinde waren binnen korte tijd ‘uitverkocht’.

Nog 46.021 wachtenden voor je om kaarten te reserveren bij de Efteling.
Volledig scherm
Nog 46.021 wachtenden voor je om kaarten te reserveren bij de Efteling. © Screenshot website Efteling
Flinke wachtrij om kaartjes bij de Efteling te reserveren.
Volledig scherm
Flinke wachtrij om kaartjes bij de Efteling te reserveren. © Screenshot website Efteling

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.