Nachtmerrie voor Roy Donders: ‘Mijn bedrijf is failliet, het is verschrikkelijk’

VIDEO + TIJDLIJNTILBURG - Het huispakkenbedrijf van paillettenprins Roy Donders wordt failliet verklaard. Zijn winkel Rojami's in Tilburg is per direct gesloten. De rechter beslist dinsdag over het door hemzelf aangevraagde faillissement.

Volledig scherm
Roy Donders © Archief

„Het is verschrikkelijk. Ik heb zelf het faillissement moeten aanvragen, gewoon omdat het niet goed ging”, vertelt hij aangeslagen tegen de Telegraaf. 

,,Mijn hele ziel en zaligheid zit in die winkel, jaren van mijn leven en dat van mijn familie zitten erin. Over anderhalf jaar zouden we tien jaar bestaan, maar dat gaan we dus zeker niet meer halen”, vertelt de realityster, die bekend werd met zijn eigen reallifesoap Stylist van het zuiden.

ZIE OOK:
 Vader Roy Donders over opdrogende klandizie: ‘Ik metsel een muur in dat straatje’

Optredens

Eén van de oorzaken van het faillissement is volgens Donders de verhuizing van de winkel van een buitenwijk naar het Tilburgse centrum. Voor het pand van de nieuwe zaak betaalde hij een hogere huur, maar die trok nauwelijks extra klanten. 

,,De laatste maanden moest er dik geld bij en dan word je wel gedwongen een besluit te nemen, hoeveel pijn dat ook doet, want Rojami is wel mijn kindje”, zegt Donders, die ook zanger is.

Tekst gaat verder onder deze foto

Volledig scherm
rojami’s roy donders nieuwe winkel met rian © Beeld Werkt

Optredens

Donders is vastberaden om er volgend jaar het beste van te maken. „Ik heb natuurlijk ook mijn werk als zanger nog, met alle optredens in het land. Je mag gerust weten dat er al heel veel eigen spaargeld in de zaak is gaan zitten om de boel steeds maar weer draaiende te houden. Ik moet nu met de curator gaan zitten over hoe de zaken er voorstaan en hoe we alles kunnen afwikkelen.”

ZIE OOK: Roy Donders emotioneel in video na faillissement: ‘Maar ik ben niet alles kwijt’

Diefstallen

De paillettenprins had het bepaald niet makkelijk met zijn huispakkenbedrijf. Na de verhuizing naar de binnenstad kreeg de Tilburger vaak te maken met diefstallen. 

De realityster nam iedere keer het heft in eigen handen en plaatste beelden van de dieven op zijn Facebook-pagina. Soms met succes, maar vaak zag hij de spullen niet meer terug.

Moeilijk jaar

Donders kijkt sowieso terug op een moeizaam jaar. Zijn grootouders stierven kort na elkaar en in september ging zijn relatie stuk. De Tilburger had ruim vier jaar een relatie met Marvin. 

,,Het ging al een tijd niet zo goed en ze hebben samen besloten om hun relatie te beëindigen en beiden hun eigen weg te gaan”, zei het management van Donders toen. “Ze zijn gelukkig op goede voet uit elkaar gegaan.”

  1. Twee overvallen op horecazaken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoedelijk schot gelost
    VIDEO

    Twee overvallen op horecaza­ken binnen 10 minuten tijd in Tilburg, vermoede­lijk schot gelost

    TILBURG - In Tilburg zijn vrijdagavond even voor 21.30 uur binnen 10 minuten tijd twee overvallen gepleegd op horecagelegenheden. Chinees afhaalrestaurant Ho-Ho aan het Pieter Postplein en een cafetaria De Vriendschap aan de Goirkestraat zijn overvallen. Aan het Pieter Postplein zou een keer in de lucht zijn geschoten. Het is nog niet duidelijk of het om een of meerdere daders gaat. Dat meldt de politie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.