Volledig scherm
Op het parkeerterrein van de Beekse Bergen werden zondag zeker drie navigatiesystemen uit auto's gestolen. © Jan Beeks

Navigatiesystemen uit auto's gestolen tijdens dagje Beekse Bergen: 'Waarvoor betalen we dan 10 euro parkeergeld?'

HILVARENBEEK - Het moest een leuk dagje uit worden, maar het bezoek van Jan Beeks uit Leimuiden aan de Beekse Bergen eindigde zondag in mineur. Toen hij na enkele uren in het safaripark terug op het parkeerterrein kwam, bleek het navigatiesyteem uit zijn auto gestolen te zijn. Hij was niet de enige bezoeker van de Beekse Bergen bij wie zondag ingebroken werd in de auto.

Volledig scherm
Gebroken glas op de stoelen. Het resultaat van de brutale autoinbraak. © Jan Beeks

Beeks arriveerde zondag rond 12.00 uur bij het recreatiepark, waar het die dag erg druk was. Bij aankomst werd Beeks door een parkeerwachter naar een vrije plek gewezen. Toen hij tegen 18.00 uur terugkwam, was zijn auto bezaaid met gebroken glas en was het navigatiesysteem verdwenen. ,,Toen ik dit bij de receptie ging melden kreeg ik te horen dat ik al de derde was die dag", vertelt Beeks, die een tweeledig gevoel overhield aan de reactie van de Beekse Bergen. ,,De medewerkers hebben mij meteen geholpen met het opruimen van het glas uit mijn auto en hun verontschuldigingen aangeboden. Dat was netjes. Maar er is verder niet meer naar mijn contactgegevens gevraagd. Ze konden verder niets betekenen."

Terwijl Beeks toch echt 9,50 euro uitrijgeld moest betalen. Beeks: ,,Je zou denken dat voor dat geld ook het parkeerterrein wordt bewaakt, maar er hangt niet eens een camera. De parkeerwachters gaan weer weg zodra het terrein vol is en houden verder geen toezicht."

Eigen risico

Een woordvoerster van de Beekse Bergen laat weten dat het park geschrokken is van de inbraken. ,,We vinden het ontzettend vervelend. Onze medewerkers hebben direct geholpen met het opruimen van het glas en het afplakken van het raam." 

Volgens de woordvoerster is er echter geen toezicht op het parkeerterrein. ,,Bezoekers betalen alleen voor de parkeerplek, zoals je ook in een stadscentrum parkeergeld betaalt. Het parkeren is op eigen risico." De woordvoerster benadrukt dat autoinbraken nauwelijks voorkomen bij de Beekse Bergen. ,,Met miljoenen bezoekers per jaar is dit echt een incident. Toch is dit voor ons wel aanleiding om te evalueren of we maatregelen moeten treffen." 

Efteling

Een woordvoerster van de Efteling laat weten dat ook daar het betaald parkeren niet zonder risico is. ,,Waar in Nederland is dat wel? We hebben camera's hangen en we lopen ook de hele dag surveillancerondes. Die extra service bieden we dus, maar het parkeren blijft op eigen risico." 

Download de gratis nieuwsapp van het BD. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.