De bibliotheek in de LocHal in Tilburg.
Volledig scherm
De bibliotheek in de LocHal in Tilburg. © Civic Architects

Negen bibliotheken in en rond Tilburg openen maandag weer

TILBURG - Negen van de vijftien vestigingen van Bibliotheek Midden-Brabant gaan maandag weer open. Maar vooralsnog uitsluitend voor uitlenen en inleveren, en veelal slechts na de middag. Alleen de bieb in de LocHal in Tilburg is om 9 uur weer geopend.

De deur gaat op 11 mei verder van het slot in de bibliotheken van Goirle, Oisterwijk, Waalwijk, Kaatsheuvel, Loon op Zand en Udenhout en in de Tilburgse vestigingen Heyhoef en Wagnerplein. De openingstijden verschillen en zijn per bieb op de website te zien. 

Voor bezoekers van de zes andere biebs is het nog even wachten. Het gaat dan om die in Hilvarenbeek, Moergestel, Berkel-Enschot, Sprang-Capelle en Waspik en in de Tilburgse wijk 't Zand.

Peter Kok, directeur van Bibliotheek Midden-Brabant: ,,In al die gevallen delen we ruimtes, functies en openingstijden met partners. Hoe meer verweven dat is, hoe moeilijker. Dat betekent dat we goede afspraken moeten maken. Het moet voor iedereen verantwoord  zijn. Veiligheid staat voorop, de anderhalve meter afstand tot medegebruikers en onze medewerkers moet gewaarborgd zijn. We hopen het wel zo snel mogelijk rond te hebben.”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.