Thijs Bus besloot de betonnen vlakte vol puin achter zijn huis te veranderen in een stadstuin. Het is een opmerkelijk gezicht: een weelderige (moes)tuin middenin de stad, op courgette worp afstand van het station.
Volledig scherm
Thijs Bus besloot de betonnen vlakte vol puin achter zijn huis te veranderen in een stadstuin. Het is een opmerkelijk gezicht: een weelderige (moes)tuin middenin de stad, op courgette worp afstand van het station. © Jan van Eijndhoven

Negenhonderd rode pepers en toch gelukkig: ‘In Brussel promoten ze dit soort tuinen’

Vrij 11 okt: Wat moet een mens met 900 rode pepers? Over die vraag breekt Thijs Bus zijn hoofd. Dat ‘ie met honderden rode pepers zit, komt door het stadstuintje dat de bewoner van de Lange Nieuwstraat de afgelopen maanden aanlegde.

 1. Gigantische operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleegbedden en grote parkeergarage
  PREMIUM
  Video

  Giganti­sche operatie ETZ: nieuwbouw voor alle spoedzorg, verpleeg­bed­den en grote parkeerga­ra­ge

  TILBURG - Het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg staat aan de vooravond van een enorme uitbreiding. Het gaat zijn spoedzorg concentreren in een nieuwbouw bij locatie ETZ Elisabeth. Ook alle verpleegafdelingen - waar patiënten overnachten - komen op deze plek, evenals een nieuwe parkeergarage. De bouw start in 2022, ingebruikname is in 2025. Het is de opmaat naar een volledig nieuw ziekenhuis.
 2. Gezocht: Brabantse boeren voor commerciële hennepteelt. Vee eruit, wiet erin!
  PREMIUM

  Gezocht: Brabantse boeren voor commer­ciële hennep­teelt. Vee eruit, wiet erin!

  TILBURG - ‘Vee eruit, wietplanten erin’. Het zal Zjef Naaijkens niet zijn die de actuele problematiek van Brabantse boeren creatief koppelt aan commerciële hennepteelt. Hij, ooit boegbeeld van muziekgroep De Veulpoepers, speelt immers graag de rol van nar. Maar Naaijkens meent het serieus: hij wil landelijk als wietkweker aan de bak. In de rol van aanvoerder van een ouderwetse boerencoöperatie.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.