Volledig scherm
Logo Netherlands Death Fest © Logo Netherlands Death Fest

Netherlands Death Fest van Tilburg naar Eindhoven

TILBURG/EINDHOVEN -  Muziekfestival Netherlands Death Fest verhuist van 013 in Tilburg naar poppodium Effenaar in Eindhoven. Dat heeft de Amerikaanse organisatie besloten. Het festival was vier jaar thuis in Tilburg, maar dit jaar was het evenement niet uitverkocht. Het  festival met extreme metal was vier edities thuis in 013. 

In het verleden was in 013 het Neurotic Death Fest. Toen dat evenement stopte sprong Netherlands Death Fest in het gat. Het was geen voortzetting, maar een satellietfestival van het Amerikaanse Maryland Death Fest.  013 had geen bemoeienis met het programma, maar verhuurde slecht de zalen. 

Dit jaar was er heibel over een optreden van de omstreden Poolse band Mgla. De frontman zou in het verleden nazi-sympathieën hebben geuit. Na onderzoek bleek er onvoldoende reden om het optreden te cancelen. 

De grote zaal van de Effenaar biedt plaats aan 1.300 bezoekers, 013 kan 3.000 bezoekers aan in de grote zaal. Die bleek soms te groot dit jaar. Bovendien waren in 013 dit voorjaar twee festivals in een korte periode: het veel grotere Roadburn en Netherlands Death Fest. 

Voor Frens Frijns, directeur van 013, is de verhuizing geen probleem. ,,Ze willen een venue die beter past bij het formaat van het festival. Wij hadden dezelfde gedachte. Het festival is niet groot genoeg om in ons gebouw te organiseren.”

Het festival in Eindhoven is van 1 tot en met 3 mei in Eindhoven. Roadburn is van 16 tot en met 19 april in Tilburg. 

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.