De Nettorama, nu nog gevestigd aan De Kuil, wil weg uit het hart van Oisterwijk
Volledig scherm
De Nettorama, nu nog gevestigd aan De Kuil, wil weg uit het hart van Oisterwijk © Google Streetview

Nettorama krijgt in Oisterwijk steun van buurt: verhuizing is nodig

OISTERWIJK - In zijn poging om naar de Heusdensebaan te verhuizen krijgt Nettorama steun van de huidige buren aan de Kuil. In een brief aan de gemeenteraad laten omwonenden weten dat ze veel overlast ervaren van de supermarkt. 

Ook in de Pastoor van Beugenstraat, Begijnhofstraat, Kerkplein en Poirtersstraat zijn verkeersopstoppingen aan de orde, volgens de bewoners. ‘Deze verkeershinder en parkeerproblemen veroorzaken regelmatig irritatie en agressie bij de weggebruikers en bezoekers van de Nettorama.’ 

‘Overlast is er in de vorm van geluidsoverlast en trillingen ten gevolge van de intensieve bevoorrading door vrachtwagens vanaf 5 uur in de ochtend.’ Dat zou, behalve slaaptekort, door de stikstof, fijnstof en CO2 ook gezondheidsproblemen oproepen. Zwerfvuil en schade aan geparkeerde auto's door winkelwagentjes horen ook bij de klachten. 

Nettorama wil in het bedrijfspand trekken van Dekrie Auto's aan de Heusdensebaan. Maar volgens het college staat het bestemmingsplan detailhandel daar niet toe. 

De bewoners kondigen aan in de raadsvergadering van donderdag in te komen spreken. Na verhuizing van de Nettorama is woningbouw volgens hen de beste optie.

Moergestelnaren verwelkomen Nettorama in het pand dat de Aldi leeg achter liet
Volledig scherm
Moergestelnaren verwelkomen Nettorama in het pand dat de Aldi leeg achter liet © Reactie Facebook BD Oisterwijk

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.