Volledig scherm
PREMIUM
Snuffelen tussen de verpakte boeken. © Unicef Student tEam

Niet op kaft oordelen: blind date met boek in Tilburg

TILBURG - Voor een blind date heb je geen mens nodig. In de LocHal konden lezers woensdag een blind date aan gaan met een boek.

De rituelen rond de boekentafel zijn niet veel anders dan op een reguliere boekenmarkt. Je herkent de verschillende types onder de kopers. De bedachtzamen, die lang met één boekje rond de kraam drentelen, na veel wikken en wegen er eentje bij pakken, dat weer terugleggen en uiteindelijk weer dat ene boekje afrekenen. En je hebt de stapelaars. Er is echter op deze woensdagmiddag rond de grote houten tafel in de LocHal één groot verschil: de boeken zijn verpakt in pakpapier. Blind date with a book heet de boekenmarkt, een initiatief van het Unicef Student Team van Tilburg University.

  1. Verdachten gewelddadige woningoverval Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd
    PREMIUM

    Verdachten gewelddadi­ge woningover­val Zaltbommel hangt zes jaar cel boven het hoofd

    ARNHEM - Het Openbaar Ministerie eist zes jaar cel voor alle vier verdachten van een gewelddadige overval op een woning aan de Thorbeckestraat in Zaltbommel. Zo bleek woensdag in de rechtbank in Arnhem. Ook bij die zitting bleef de identiteit van een mogelijke vijfde betrokkene, de mysterieuze ‘regelaar’, onbekend. Wel werd duidelijk dat de overval in de nacht van 1 op 2 december nauwkeurig is voorbereid en gepaard ging met grof geweld.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.