Volledig scherm
PREMIUM
Snuffelen tussen de verpakte boeken. © Unicef Student tEam

Niet op kaft oordelen: blind date met boek in Tilburg

TILBURG - Voor een blind date heb je geen mens nodig. In de LocHal konden lezers woensdag een blind date aan gaan met een boek.

De rituelen rond de boekentafel zijn niet veel anders dan op een reguliere boekenmarkt. Je herkent de verschillende types onder de kopers. De bedachtzamen, die lang met één boekje rond de kraam drentelen, na veel wikken en wegen er eentje bij pakken, dat weer terugleggen en uiteindelijk weer dat ene boekje afrekenen. En je hebt de stapelaars. Er is echter op deze woensdagmiddag rond de grote houten tafel in de LocHal één groot verschil: de boeken zijn verpakt in pakpapier. Blind date with a book heet de boekenmarkt, een initiatief van het Unicef Student Team van Tilburg University.

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.