Volledig scherm
Een toast op Willem van Erven met het bier 'k Wil 'm door Blues Brothers Jan, Ronald van Erven, Rob Snoeren, Elisabeth van Erven, Peter Snoeren (vlnr) en (onder) Morgan. © Willem De Volder

Nieuw bier in Goirle is eerbetoon aan Willem van Erven: ‘k Wil ‘m

GOIRLE - ‘Op hard werken en hard genieten. Deze is voor jou pa: een toast op het leven.’ Het staat op het etiket van ‘k Wil ‘m, een nieuw lokaal bier en een eerbetoon aan de dit jaar overleden Goirlenaar Willem van Erven. 

Zaterdagmiddag werd het schuimend brouwsel in CC Jan van Besouw door drie ‘Blues Brothers’, veel muziek en een warm samenzijn met familie en vrienden geïntroduceerd. De 8 procent sterke ‘dubbel’, komt uit de Familiebrouwerij De Lastige Broertjes in Oosterhout en De 3 Horne in Kaatsheuvel. 

,,De eerste badge omvat zo’n 750 liter”, zegt Peter Snoeren, een van De Lastige Broertjes. Bij het heffen van het eerste glas ‘k Wil ‘m waren de emoties niet van de lucht. De Blues Brothers hadden toen hun al licht laten schijnen op hun vriend Van Erven maar ook op zijn verdienste voor de gemeenschap in Goirle.

Inzet als vrijwilliger

Van Erven zette zich sinds 1989 onafgebroken en op vrijwillige basis in voor verschillende organisaties. Waaronder: Mainframe Jongerencentrum Goirle, Contactraad Cultuur Goirle, Stichting Jeugdvakantiewerk Goirle, Gilde St. Mauritius en het Oranjecomité. 

Als organisator, verbinder, betrokken inwoner en vrijwilliger betekende hij veel voor de gemeente Goirle. Kort voor zijn overlijden begin 2019 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.