Volledig scherm
Binnen een maand is de vloer van Tilburgs nieuwe busstation al behoorlijk vies. © Stephan Jongerius

Nieuw busstation, smerig graniet in Tilburg

TILBURG - Tilburg heeft een fraai busstation, maar nog geen maand na de opening ziet het Chinese graniet van de vloer er al smerig uit. De gemeente gaat proberen daar wat aan te doen. 

De staat van de  'vloerbedekking’ van het busstation werd maandag in het vragen-halfuurtje van de gemeenteraad aan de orde gesteld door Hans Smolders.  ,,Het is al heel smerig. Het lijkt wel of het poreuzer is dan elders in de stad.”

Wethouder Berend de Vries (D66, Spoorzone) erkende volmondig dat de situatie nu niet goed is. ,,Ik ben vanmiddag zelf even gaan kijken. De snelheid waarmee het vies wordt is heftiger dan verwacht.” Hij beaamde dat er meer afvalbakken moeten komen, maar ook dat het schoonmaakregime aangepast moet worden. ,,Dat nemen we mee in het beheerbudget.”

Besmettelijk

Tilburg koos al lang geleden voor het gele graniet als ‘vloerbedekking’ voor de binnenstad. Dat bleek echter behoorlijk besmettelijk te zijn. Momenteel wordt ook het nieuwe stationsplein ermee bestraat. 

  1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
    PREMIUM
    Update

    Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

    BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.