Volledig scherm
Cover van het boek 'Dutch Dance: How The Netherlands took the lead in Electronic Music Culture'. © Mark van Bergen

Nieuw danceboek Tilburger Mark van Bergen gepresenteerd op ADE

TILBURG - Tilburger Mark van Bergen presenteert bij de opening van het Amsterdam Dance Event (ADE) dinsdagavond een nieuwe Engelstalige en geactualiseerde versie van zijn vijf jaar geleden uitgekomen boek over de geschiedenis van de dance:  Dutch Dance: How The Netherlands took the lead in Electronic Music.

Van Bergen, journalist en docent Dance Industry bij de Fontys Academy for Creative Industries (ACI) in Tilburg. maakte het boek samen met wetenschapper Ton Wilthagen (Tilburg University). Diens collega  Andrew Cartwright tekende voor de vertaling.  Het boek gaat over de vraag hoe Nederland de grootste speler op dancegebied kon worden. Vijf jaar geleden maakte Van Bergen een Nederlandstalig boek over het succes van 25 jaar dance in Nederland. Dat boek werd bekroond met de Pop Media Prijs. 

Fontys ACI is van 17 tot en met 21 oktober met bijna honderd studenten aanwezig op het Amsterdam Dance Event (ADE).  

  1. ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakkelijk’, vindt de raadsman van R.
    PREMIUM

    ‘Hier is je vrijheid en oppassen, dat is te gemakke­lijk’, vindt de raadsman van R.

    TILBURG - Roy R. uit Tilburg had gesmeekt om hulp, van wie dan ook. Nadat hij het huis uit moest, en zijn moeder hem niet hielp aan zijn medicatie, ging het mis. Hij schold twee agenten helemaal verrot. Onder meer. ,,Maar ik geef het je te doen. Zo'n jongen, net 18, zonder inkomen, zonder dak, zonder medicijnen en die moet zich dan toch nog aan de regels houden. Bij Jeugdzorg en Reclassering zijn tekorten en wordt hij niet geholpen. Eigenlijk gênant dat het zo gaat", vindt zijn raadsman.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.