CITY komt ook naar Tilburg.
Volledig scherm
CITY komt ook naar Tilburg. © CITY

Nieuw huis-aan-huisblad CITY duikt voortaan ook in Tilburg op

TILBURG - Een nieuw huis-aan-huisblad genaamd CITY verschijnt deze maand voor het eerst in Tilburg. In Amsterdam verscheen het blad twee jaar geleden, daar werd het door de gemeenteraad in de eerste instantie een ‘verkapte reclamefolder’ genoemd. 

Huis-aan-huisblad CITY duikt voortaan ook in Tilburg en Haarlem op. Het gaat om een magazine met daarin lokaal nieuws, lifestyle- en entertainmentverhalen. Ieder blad moet voor een kwart uit journalistieke inhoud bestaan. De rest is ingeruimd voor advertenties en reclame. 

Stickers omzeilen

CITY zag twee jaar geleden in Amsterdam het licht. Daar besloot de gemeenteraad ja-stickers in te voeren om de verspreiding van ongewenste reclamefolders tegen te gaan. Met de sticker konden bewoners laten weten dat ze wél reclamefolders wilden ontvangen, anders kregen ze die niet. 

Sjuul Paradijs, oud-hoofdredacteur van De Telegraaf, besloot daarop CITY te lanceren. Doordat het blad voor minstens tien procent uit journalistiek bestond, werd het niet aangemerkt als reclamefolder en wist het de stickers te omzeilen. Het leverde discussie op: zo overwoog de gemeente nog even om stappen tegen CITY te nemen

Ook hier ja-sticker

Tilburg verving begin dit jaar eveneens de nee-nee-sticker door een ja-sticker. Met de ja-sticker op je deur geef je aan dat je ongeadresseerd reclamedrukwerk wil ontvangen. Heb je hem niet dan mag dat - op straffe van een boete - ook niet in je bus worden gestopt. Huis-aan-huisbladen en wijkkranten mogen nog wel worden bezorgd. En daar valt ook CITY onder. 

Het blad zal minstens 48 pagina's tellen. Het zal bij alle adressen in de bus vallen behalve waar mensen een nee-nee-sticker hebben. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.