Volledig scherm
Still uit Schapenheld © Film Ton van Zantvoort

Nieuw: Natuurfilmfestival in Oisterwijk

VIDEOOISTERWIJK - In het Natuurtheater is begin oktober de eerste editie van het Natuurfilmfestival Oisterwijk. De organisatie is in handen van Pop Up Cinema. Het driedaags festival is van 3 tot en met 5 oktober. 

De organisatie denkt dat natuurfilms het best tot hun recht komen in de natuur. ,,Flora en fauna op het witte doek gaat letterlijk een relatie aan met de bosrijke omgeving.” 

Tijdens het festival is de prijswinnende documentaire ’Schapenheld’ van Ton van Zantvoort te zien.   Deze documentaire over het herdersvak is voor een groot deel opgenomen in Oisterwijk, maar was daar nog niet eerder te zien. Dat is dan ook de aanleiding voor het filmfestival. Deze film wordt donderdagavond de 3e vertoond. 

De Wilde Stad

De dag erna is tweemaal  ‘WAD’te zien, een film over de Waddenzee. Op zondag draait tweemaal ‘De Wilde Stad’, over natuur in een stad. Naast deze filmvertoningen is er ook een randprogramma voor kinderen en zijn natuurwandelingen georganiseerd. 

Alle films worden vertoond op honderd zonne-energie in samenwerking met  Solar Cinema uit Tilburg, de mobiele bioscoop op zonne energie.

  1. Nieuwe zoektocht naar lichamen verzetsstrijders in duinen bij Udenhout is vruchteloos

    Nieuwe zoektocht naar lichamen verzets­strij­ders in duinen bij Udenhout is vruchte­loos

    UDENHOUT - Een nieuwe zoekactie naar de lichamen van 14 verzetsstrijders in de Loonse en Drunense Duinen heeft maandag geen resultaat opgeleverd. De Bergings- en Identificatie Dienst van de Koninklijke Landmacht voerde grondonderzoek uit op een plek nabij het herdenkingsmonument voor de mannen, dichtbij restaurant Bosch en Duin. Er werden geen stoffelijke overschotten gevonden. Dat laat de gemeente Heusden weten.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.