Een groot distributiecentrum op Koningshoeven, zoals te zien op deze impressie, is volgens het nieuwe ontwerpbestemmingsplan niet meer mogelijk. De kleine variant is nog wel mogelijk omdat hiervoor al een bouwvergunning is verleend.
Volledig scherm
Een groot distributiecentrum op Koningshoeven, zoals te zien op deze impressie, is volgens het nieuwe ontwerpbestemmingsplan niet meer mogelijk. De kleine variant is nog wel mogelijk omdat hiervoor al een bouwvergunning is verleend. © Somerset Capital Partners

Nieuw plan Koningshoeven laat geen groot distributiecentrum meer toe, ‘Uitstraling moet passen in omgeving’

TILBURG - Bedrijven die zich in de toekomst willen vestigen aan de Kempenbaan-Oost, moeten ‘in aard en uitstraling’ passen bij de woonomgeving. Dat staat in het ontwerpbestemmingsplan Leijpark-Koningshoeven dat sinds maandag ter inzage ligt. Het plan biedt daarmee geen ruimte meer voor een groot distributiecentrum langs de stadsentree.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.