Boekhandel Gianotten Mutsaers geopend emmastraat
Volledig scherm
PREMIUM
Boekhandel Gianotten Mutsaers geopend emmastraat © Jan van Eijndhoven

Nieuwe boekhandel Gianotten is ‘het eerste lichtpunt in de bouwput Emmapassage’

Ma 3 feb: Van bijna in de afgrond naar hoge toppen; het verhaal van boekhandel Gianotten Mutsaers leest als een roman. Dit weekend werd de allerhoogste top aangetikt: een nieuwe, permanente winkel in de opengelegde Emmapassage. ‘Een boekenpaleis’.

Janne Hoevenaar (8) bestudeert op een globe waar ze op vakantie gaat.
Volledig scherm
Janne Hoevenaar (8) bestudeert op een globe waar ze op vakantie gaat. © Jan van Eijndhoven

,,Dit is geen boekhandel, dit is een icoon voor de stad.” Het zijn ferme woorden uitgesproken op de zaterdagmiddag, maar Els Bogaerts (54) kijkt stellig. ,,Wat ben je als stad zonder zo’n boekhandel?” 

Of zoals voormalig stadsdichter Cees van Raak het verwoordt: ,,Gianotten is een boekenpaleis.” Gezien de drukte dit afgelopen weekend tijdens de feestelijke opening van boekhandel Gianotten Mutsaers in Tilburg denken velen er zo over.

Het is een komen en gaan van mensen, bekende schrijvers duiken op en de nieuwe, grote winkel staat van voor tot achter vol. Door de Emmapassage – waar het dak vanaf is – trekt een stroom mensen. Voorlopig zit Gianotten er alleen, in afwachting van andere winkels in het straatje. Toch komen de bezoekers in drommen opdagen.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.