Volledig scherm
© Fifty50 Bar en BBQ

Nieuwe horeca in de Reeshof: Fifty50 Bar & BBQ

TILBURG - De Reeshof krijgt er een nieuwe horecazaak bij. Een bar en eetgelegenheid waar de gerechten bereid worden op houtskool en in de rookkast. Fifty50 Bar & BBQ hoopt nog voor de carnaval de deuren te kunnen openen.

De zaak is gevestigd in het horecapand aan de Campenhoefdreef bij het Reeshofpark, waarin ook de IJsspecialist en het Pannenkoekenparadijs zitten. 

Voor ondernemersechtparen Paul Janssen en Caroline Smit en Richard Maes en Carina Brands is het een sluitstuk van een jarenlange zoektocht. Maar eerst even de naam: Fifty50 Bar & BBQ. 

Alles fifty, fifty. Behalve de rekening 

,,We doen het samen, alles wat we investeren, we doen ieder de helft", zegt Janssen. ,,De helft van de zaak wordt een bar, de andere helft eetgelegenheid.” ,,Hij doet de voorkant, ik de achterkant", vult Maes aan. 

Waar hij op doelt: Maes is kok regelt de keuken. Janssen wordt gastheer, samen met zijn vrouw Caroline. Alles fifty, fifty dus. Behalve de rekening dan. Janssen lacht: ,,Je moet voor honderd procent betalen.”

Beiden hebben veel horeca-ervaring. Maes als kok, Janssen als organisator van feesten en bij het opbouwen van andermans horecazaken. 

Quote

Ik woon al twintig jaar in de Reeshof maar moet naar de Korte Heuvel om gezellig iets te drinken

Paul Janssen, Mede-eigenaar

Reeshof en horeca, het is in het verleden niet altijd een gelukkige combinatie gebleken. Wat ze van hun avontuur verwachten? Janssen: ,,Ik durf er geen slag naar te slaan.” Maes: ,,Maar het gevoel is goed, zeker als je zorgt voor een goed product moet het lukken.” 

Janssen: ,,Ik woon al twintig jaar in de Reeshof maar moet naar de Korte Heuvel om gezellig iets te drinken. Dat hoor ik van veel mensen uit de wijk.” Met name die groep hopen de ondernemers binnenkort aan te trekken.  

Grillgerechten  

Hun nieuwe zaak moet, omschrijven de ondernemers, een plek worden om met vrienden van donderdagmiddag tot zondagavond een borrel te drinken. Al dan niet met een maaltijd van zelfbereide grillgerechten van vlees en vis. De keuken is tot 21.30 uur geopend, sluitingstijd wordt 01.00 uur. 

In de keuken komt een grote houtskoolgrill te staan, evenals een rookkast. Het interieur van de ruimte, waar voorheen het eetcafé van de IJsspecialist zat, wordt momenteel volledig vernieuwd. Het terras aan de parkzijde krijgt een overkapping. De zaak telt zo'n tachtig zitplaatsen, los van het bargedeelte.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.