Collin de Kok revalideert thuis bij zijn ouders in Hardinxveld-Giessendam. Foto Frank de Roo
Volledig scherm
Collin de Kok revalideert thuis bij zijn ouders in Hardinxveld-Giessendam. Foto Frank de Roo © Frank de Roo

Nieuwe kruisband staat voetbalcarrière van Collin de Kok (19) niet in de weg

WERKENDAM/TILBURG - Collin de Kok (19 jaar) kreeg een nieuwe kruisband na een zware voetbalblessure. Hij hoopt binnen een jaar weer op het veld te staan. 

,,Voetbal is mijn leven. Ik heb negen jaar in de jeugd van Willem II gevoetbald en er zelfs mijn studie in Tilburg tijdelijk voor opgegeven. Ik wil alles doen om mijn droom te verwezenlijken, voetballen op hoog niveau. Daarom was ik ook blij dat ik bij Kozakken Boys in Werkendam mocht gaan spelen. Een mooi opstap naar een eventuele carrière als prof.

Maar in de eerste week ging het al mis. In een duel om de bal draaide mijn linker knie naar buiten. Knak! En direct was daar de pijn. De volgende dag was mijn knie enorm dik. De huisarts verwees mij door naar de fysiotherapeut van Willem II en die zag direct dat het mis was. Binnen een week zat ik in het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis In Tilburg voor een MRI-scan. En daar zagen ze dat ik een scheurtje in mijn meniscus had en dat mijn kruisband was afgescheurd. Ontzettend balen natuurlijk, ik ben nog nooit langer dan twee weken geblesseerd geweest. Als ik ooit weer op niveau wilde voetballen, moest ik een nieuwe kruisband krijgen.

Stilzitten is best lastig

In juli ging ik onder het mes. Net in de periode dat het zo ontzettend warm was. ‘s Ochtends werd ik geopereerd en de volgende dag mocht ik weer naar huis. De operatie was voorspoedig verlopen. In het begin had ik wel veel pijn. De volgende dag kwam de fysiotherapeut al langs om te oefenen. Ik moest acht keer per dag mijn knie buigen en strekken. En voor de rest was het veel netflixen. Wel lastig hoor, zo stil zitten. Maar gelukkig herstelde ik voorspoedig. Ik loop inmiddels al zonder krukken en ga drie keer in de week naar de fysiotherapeut bij Kozakken Boys. Ik lig zelfs voor op schema met mijn herstel.

Toch duurt het nog wel even voordat ik weer op het veld sta. Een jaar revalideren staat ervoor. Daarna hoop ik weer helemaal fit te zijn. Ik heb één geluk, ik ben nog jong genoeg voor een voetbalcarrière. En daar ga ik dus helemaal voor!”

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.