Volledig scherm
Richard Cameron-Wolfe en Jo Sporck © Collectie Jo Sporck

Nieuwe muziek van Jo Sporck en zijn goede vriend Richard Cameron-Wolfe bij het Cenakel

VIDEOTILBURG - Het Belgisch Assai Cellokwartet speelt zondagmiddag bij het Cenakel twee nieuwe composities van de Tilburgse componist Jo Sporck en de Amerikaanse componist Richard Cameron-Wolfe. De twee zijn vrienden en Cameron-Wolfe verblijft deze week in Tilburg. Zondag geeft hij een inleiding op zijn werk.

Het Assai Cello kwartet bestaat sinds 2013 en bestaat uit vier cellisten: Koen Berger, Helena Fuertes, Johanna Peiler en Shuya Tanaka. Het viertal werkt vaak vaak samen met eigentijdse componisten en arrangeurs. Tijdens het concert zijn ook twee werken van J.S. Bach: zijn tweede suite voor cello en Chaconne, dat is oorspronkelijk geschreven voor viool. 

Jose Limon Copany

Cameron-Wolfe is geboren in Cleveland, Ohio. Hij studeerde aan het Oberlin College and Indiana University. Hij gaf les op meerdere universiteiten in Amerika en componeerde  voor ballet en moderne dansgezelschappen als  Jose Limon Company. Ook is hij graag gezien op muziekopleidingen en festivals in Rusland en voormalig Oostbloklanden.

Het concert zondag is bij het Cenakel (adres: Cenakel 1) en begint om 15 uur. Om 13.30 uur geeft Richard Cameron-Wolfe een inleiding. Dat doet hij in de woning van Jo Sporck aan de Jan van Beverwijckstraat. 

 Aanmelden via  info@sporck.nl 

  1. Rijkste Brabanders wonen in Alphen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    Rijkste Brabanders wonen in Alp­hen-Chaam, Tilburgers zijn het minst vermogend

    ALPHEN-CHAAM - Het doorsnee vermogen van Brabantse huishoudens is in 2018 gestegen, blijkt uit onderzoek van CBS. De toename komt vooral doordat woningen in waarde bleven stijgen. De Brabanders met het meeste vermogen wonen in Alphen-Chaam, terwijl in Tilburg juist de Brabanders met het minste vermogen wonen. De provincie is daarnaast goed vertegenwoordigd in de top tien van meest vermogende gemeenten in Nederland.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.