Volledig scherm
PREMIUM
Decibel. © copyright Marc Bolsius

Nieuwe spelregels voor festivals Beekse Bergen: geluid zachter, langer doorgaan

HILVARENBEEK - De geluidsnorm voor muziekfestivals op het evenemententerrein van de Beekse Bergen wordt met 5 dB naar beneden bijgesteld. Wel mogen de evenementen op vrijdag en zaterdag langer doorgaan. Dat heeft het college in Hilvarenbeek besloten in een aanvulling op het bestaande evenementenbeleid.

Volledig scherm
Bezoekers van Best Kept Secret op weg naar de camping. © Erik van Hest / BD

Festivals op de Beekse Bergen waarbij de muziek centraal staat mogen tot 01.30 uur nog maar 75 dB in plaats van 80 dB produceren (gemeten bij de dichtstbijzijnde woning). Na 01.30 uur is nog maar 60 dB toegestaan. Daar staat tegenover dat de festivals op vrijdag en zaterdag voortaan door mogen gaan tot 04.00 uur. Op zondag blijft 00.30 uur de eindtijd.

Overigens mocht dancefeest Decibel Outdoor voorheen in de nacht van zaterdag op zondag al tot 03.00 uur een ‘nightparty’ houden. Ook festival Best Kept Secret kreeg in het verleden al een vergunning tot 04.00 uur. Volgens burgemeester Ryan Palmen kon dat vanwege de vertegenwoordigde muziekstijlen, die minder lage basstonen produceren, en omdat er geen klachten waren over Best Kept Secret.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.