Volledig scherm
Concert ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. © Sophia's Vereeniging

Nieuwjaarsconcert van Sophia's Vereeniging in Loon op Zand

LOON OP ZAND - Koninklijke Sophia’s Vereeniging geeft zondagmiddag 26 januari haar traditionele Nieuwjaarsconcert. De uitvoering begint om 14.00 uur in De Wetering. 

Voor de pauze spelen de slagwerkgroep Sophia’s Percussion Ensemble en het Opleidingsorkest. Daarna is het podium voor het Harmonieorkest onder leiding van dirigent Jos Schoevers. Uiteraard ontbreekt de bekende Radetsky mars van Johann Strauss niet op de speellijst. Alle muzikanten zorgen samen voor het slotstuk met Game of Thrones van Ramin Djawadi. 

Na afloop is er in de foyer een gezellig samenzijn met So Nice o.l.v. Wim Zwijsen.

Europees kampioenschap

Voor de Loonse harmonie is 2020 een belangrijk muzikaal jaar, want het symfonisch blaasorkest van Sophia strijdt op zaterdag 23 mei om de hoogste muzikale eer tijdens het ECWO in de Noord-Franse stad Amiens. Aan dit Europees kampioenschap doen de beste harmonieorkesten uit negen landen mee. 

  1. Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfabriek opgetild
    PREMIUM
    video

    Storm Dennis raast over Brabant: vrouw overlijdt na ongeluk met rukwind, woonboot zinkt, dak Gruyterfa­briek opgetild

    Storm Dennis zorgde zondag voor veel problemen in Brabant. Bomen waaiden om, een woonboot zonk en een jonge vrouw overleed na een ongeluk met een rukwind. Het was daardoor topdrukte bij de hulpdiensten. Het KNMI kondigde code geel af, omdat de windstoten 90 km/u haalden. Code geel geldt inmiddels niet meer voor Brabant. Hieronder zie je wat de storm veroorzaakte.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.