Volledig scherm
No Surrender. © anp

No Surrender-man Denis moet in de gevangenis blijven

DEN BOSCH - De Tilburgse captain van motorclub No Surrender, Corin Denis, moet zijn proces in de gevangenis afwachten. De rechtbank in Den Bosch wees woensdagmorgen het verzoek om hem op vrije voeten te stellen, af. 

Justitie verdenkt de 37-jarige Denis onder meer van betrokkenheid bij een drugslaboratorium in Moergestel, dat op 4 april 2016 werd opgerold. Die dag was de dag van de operatie-Trefpunt, waarbij politie en justitie op tal van plaatsen in Nederland invallen deed. 

Denis, die geen bezwaar heeft tegen de volledige vermelding van zijn achternaam, zit al ruim tien maanden vast in de gevangenis van Grave. Op 7 en 8 juni is de inhoudelijke behandeling van de rechtszaak. Advocaat Bert de Rooij vroeg de rechtbank woensdagmorgen om de voorlopige hechtenis van Denis te schorsen, zodat die thuis orde op zaken zou kunnen stellen. Denis is zijn huis kwijtgeraakt omdat de bank de hypotheek heeft opgezegd. ,,Bovendien hebben mijn drie kinderen me nodig", zei de Tilburger zelf. Officier van justitie Toine van de Ven stelde dat Denis de ontruiming van zijn huis ook telefonisch zou kunnen regelen, de rechtbank gaf hem daarin gelijk.  

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Jordens Peters verdient per direct een plaats in de basisopstelling van Willem II

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
408 stemmen